tisdag, december 02, 2008

... i vilken vår hjältinna överraskar sig själv

Jag vet inte riktigt hur det gick till, men plötsligt fann jag mig själv - igår - säga till kollegorna att det kanske skulle sitta fint med en gemensam förvärmning hemma hos mig, för de hågade, före julfesten? Några nappade direkt och imorse tänkte jag att det väl var lika bra att löpa linan ut och sätta upp ett anslag i fikarummet så att alla kunde se det. Jag gillar inga halvmesyrer. Och det är roligt med folk hemma, ju! The more the merrier kan eventuellt bli morgonkvällens devis. Och nästan som en sörprajsfest för mig själv!

Så jag fick brått hem från jobbet idag för att hinna med att handla (fast mest handlade jag ju till lördagens arty party), tvätta (bokat sedan innan och knappast förfestrelaterat), städa (klart förfestrelaterat) och pyssla. Änteligen har jag burit ner återvinningsskräpet också. Plockat och pysslat. Satt en deg på jäsning (ungefär samma ingredienser som förra veckan) så jag har bröd till söndagsfrukosten till oss alla. Organiserad som jag kan vara ska jag redan ikväll trycka in några lämpliga plattor i CD-växlaren så att den halvtimme jag får för mig själv imorgon, innan anstormningen, kan ägnas åt att fiffa mig själv lite, också. Tänkte röd klänning. Är det julfest så är det. Nästa lördag ska jag lussa. Fast jag har inget vitt nattlinne. Jag tror det funkar utan också. ;-)

Dagen har varit fin och jag har mestadels tillbringat den svävandes någon decimeter över golvet, faktiskt. Både för jobbet jag hoppas på, för min sköna rektor, för underbara Sari (som lånar mig bilen över nästa helg!) och för... ja... något mer...

Och jag fick tidernas cred av ett par elever som inte har mig i religion, för att jag hjälpte dem med läxläsning på svengtimmen och inte bara sa en boksida de kunde slå upp, utan faktiskt stannade upp dem... diskuterade... förklarade... ifrågasatte och utmanade. Slöja... vad säger Koranen egentligen om det? Har de kollat? Har verkligen alla muslimska kvinnor slöja? Måste man ha det om man vill betrakta sig som rättroende? Är det ens en religiös symbol..? Och... alkohol? Dricker verkligen inga muslimer alkohol? Men... mina libanesiska vänner i Falkenberg, då? Som t o m drev två av stans krogar ett tag och på vars blöta fölsedagsparty jag var inviterad en sen höst? För att inte tala om de, på en avlägsen ö boende, indonesiska muslimer som ända tills nyligen firade Profetens födelsedag med risvin och helstekt gris..? :D How about dem? Och vad säger Koranen egentligen? Och... är den konsekvent? Skitkul diskussion uppstod! I sådana lägen skulle jag nästan kunna göra som postverkschefen och jobba gratis. Men bara nästan. Egentligen vill jag ha medborgarlön. Det vore en dröm!

De till och med stannade över nästan fem minuter, så jag fick springa till nästa lektion. Som också var bra. Det är så himla trist att just när vi verkligen börjar komma varandra nära och både har börjat bygga bra relationer och kan jobba effektiuvt tillsammans, så är kursen slut och man skils åt. Men... så är nu mitt jobb och det är bara att acceptera. Fast det är ledsamt.

Inga kommentarer: