torsdag, december 18, 2008

... i vilken vår hjältinna funderar lite på medias makt

Det har varit upplopp i Rosengård inatt. Islamiska föreningens källarlokal skulle stängas av med containrar eftersom kontraktet är uppsagt och det blivit upprörda känslor i samband med detta. Att islamiska föreningen, och andra boende också, blir arga är väl inte så konstigt? Att de börjar agera är inte heller så konstigt tycker jag (utifrån den knapphändiga information som gått att vaska fram ur Sydsvenskans artiklar) - känner man sig tillräckligt kränkt, tilltryckt och - inte minst! - maktlös så kanske man tar sig makten. Eller..?

Att man sedan väljer att, medelst stenkastning, gå på snuten som mest bara exekverar en beställning från bovärd/myndighet/whatever och att man börjar elda i soptunnor (som iofs inte verkar sådär jätteläskigt, givet att dessa är placerade utomhus) är en sak. Jag tror inte på våld som lösning vid konflikter. Men jag undrar vilken agenda media har när man i nyhetssändningarna på teve poängterar att man misstänker att "vänsteraktivister" är inblandade. Vad vill man ha sagt med det? Att islamiska föreningens medlemmar inte själva klarar av att sätta ner foten? Att kommunistspöket är på frammarsch? Jag vet inte. Jag bara frågar. Men jag vill veta. Det var liksom en konstig kommentar som kändes snudd på irrelevant, just i sammanhanget.

4 kommentarer:

Caligula sa...

Märkligt.... inget ISLAMISTISKT våld? Vad är det med Jihad i Malmö egentligen? Svenssonifierade med Zlatan? Man bara undrar...

dyermaker sa...

Ja, hehe, det var ju också min tanke, cal! Jeffligt mesigt, tycker jag. Antagligen är hela Al-Qaidagrejen en enda vänsterkonspiration!

Anonym sa...

Bra att media rapporterar om hotet från terrorvänstern.

dyermaker sa...

Joråsåatte...