fredag, mars 06, 2009

... i vilken vår hjältinna har ännu en Fin Fredag

De Fina Fredagarna fortsätter – nu i urban tappning. Det innebär lite uppfiffad klädsel (idag är det helsvart: kort manchesterkjol, kortärmad topp, tunn cardigan, strumpor med flätmönster och stövlar, toppat med rött halsband och röda naglar), något mer make-up och mysig fika. Alldeles som vanligt, alltså. En Fin Fredag är en Fin Fredag är en Fin Fredag. Just idag överraskar jag de andra här i lag Nord med kaffe, cookies och tända ljus till tjugo-över-tio-rasten.

Igår hoppade jag av tunnelbanetåget vid Slussen för att traska upp till Mosebacke Torg och hämta biljetterna till Bruno K Öijer, nästnästa vecka (och när jag skulle hämta dem fick vi uppgradera våra platser till absolut bästa tänkbara – fett najs, som mina elever skulle säga). Jag gillar Söder. Massor. En dag ska jag åka in dit och bara strosa. Fika. Plåta. Helst en vanlig vardag – om jag till äventyrs skulle ha en sådan ledig någon gång. Men när jag uträttat mitt ärende och skulle vidare hemåt insåg jag mitt misstag. Det fick bli en bonnläppslärdom, helt enkelt; gå inte av/byt tåg i dylika flaskhalsar vid rusningtid. Ja, såvida du inte verkligen vill ha någon annans underliv tryckt mot ditt, eller någon annans måttligt fräscha andedräkt och kringflygande virus rakt in i dina egna andningsvägar, då. Och här kommer ett bonustips: Fräcka dig som fan och ta ett ledigt säte så snart möjligheten dyker upp. Skit i om det är ”din tur” eller inte. Se det som ”tur”, rätt och slätt.

Fredag idag, alltså. Fin Fredag. Första veckan i min nya stad och på mitt nya jobb har bara susat förbi. Kvällen och hela helgen ligger framför mig som ett rensopat golv. Tankar och idéer finns, men inget är spikat. Det kan bli hemmamys med en god middag (i kylen ligger tjocka revbensspjäll och gonar sig i en marinad av honung, soja, vitlök, grovmalen svartpeppar och massor av timjan) eller något helt annat. Jag får se. Förhoppningsvis blir det också träning i någon form. Är det inte alltför blötisigt på stigarna runtomkring skulle en joggingtur vara underbart, givet att förkylningen inte blir värre.

Ha en skön helg, me lovely ones. Det ska jag ha!

Inga kommentarer: