söndag, mars 29, 2009

... i vilken vår hjältinna ångar på

Fredagskvällen på Fasching med Alex Acuña, Hoff & Mathiesen svängde som fan och var helt magisk. Mer tänker jag inte säga om det! ;-)

Givetvis gicks det inte hem efteråt, heller, utan vi fortsatte till bl a Belgobaren för att provsmaka Beridaren, ett ljust öl av belgisk typ, bryggt på Strömsholms Brygghus. En i grunden käck idé, men igår morse kändes den inte lika genomtänkt när jag vaknade med ludd på tungan och gojs i huvudet och skulle åka till Örebro på kusinträff. Dock kom jag upp och gjorde mig i ordning i ett hyfsat lugnt tempo... ni vet sådär så man tycker att man har all tid i världen och sedan måste hasta till bussen i alla fall. När jag stod och väntade på bussen upptäckte jag att jag hade hårklämman kvar och alltså inte borstat håret och örhängena hade jag också glömt. Däremot fick jag med mig en flaska vin och min kamera, så det fick ändå bli godkänt. På centralen köpte jag andra delen (engelska) i Igguldens serie om Djingis Khan, Lords of the Bow, och tänkte läsa den på tåget. Jag hann dock inte många sidor innan jag somnade gott och vaknade först någon gång efter Arboga.

Kusinträffen var trevlig. Roligt att träffa alla som var där och prata gamla minnen och liksom bara trivas tillsammans.












(Kusin Annette, faster Ingrid, min mor, faster Mite)


Efter lite mingel hemma hos syrran Cia gick vi till en dansk krog och åt gott och sedan gick vi tillbaka till Cias för kaffe och glass och för att möta upp med mina tre Matilda, Johanna & Linus plus Cias Anton som äntligen dykt upp från Falkenberg.

















(Anton & Linus)

Ungarna lika larmiga nu som för 10-15 år sedan - med den skillnaden att flera av dem nu är två meter långa och låtger ännu högre. Men söta är de!
(Adam & Louis)


(Jag, Matilda och min far)


Frampå nattkröken gick rätt många ut igen men jag, Matilda, Linus och Louis stannade faktiskt kvar och tog det lugnt.

















(Kusin Claes, syrran Malin och Matilda)

Mycket bra för min del, sliten som jag var av fredagsnattens uteliv. Vid tretiden, när Johanna, mostrar och en kusin kom tillbaka åkte vi hem mot Stockholm och jag lyckades vara vaken hela vägen och hålla Matilda (som alltså körde) sällskap. Det var skönt att trilla ihop i den egna, mjuka sängen. Mycket skönt.


























(mor & far)


Vaknade vid elva (sommartid) och satte på kaffet. Medan det puttrade klart satte jag en chefdeg av "monstret" som matats i en vecka, fram tills att det blivit en mammadeg. Sedan la jag mig i sängen igen, med kaffe, mackor, DN, laptop och lite annat skräp och låg kvar till Matilda vaknade för en stund sedan. Linus och Johanna lär sova länge än...

















(min far, syrrorna Malin & Cia)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att ses! Skönt att det gick ok att köra hem! Du får gärna skicka lite bilder sen jag tog "bara" 4 kort på restautangen. Skulle vara kul!//kramar Malin

dyermaker sa...

Ja, jag kan mejla över några! :)