onsdag, mars 25, 2009

... i vilken vår hjältinna bedrivit lite bonnläppsspaning

Efter lunch var det dags för studiebesök på Sundbybergs folkhögskola som inte alls låg i "Sumpan" (ni har väl läst Annika Sundbaum Melins Singel i Sumpan? Eller kanske Hon och han?... Annika som för övrigt bodde i Emmaboda från sitt andra till sitt artonde år...) utan i Rissne. En snäll sak att säga om Rissne är att tunnelbanestationen, djupt nere i underjorden, är vackert utsmyckad, liksom stationerna i Rinkeby och Tensta också är. Faktiskt tycker jag att de är värda en liten tunnelbanetur... en "konståkning i tunnelbanan"* om man så vill. Dagens bonnläppstips är alltså: åk blå linje mot Hjulsta och kliv av i Rissne... spana lite konst... åk vidare till Rinkeby... kliv av igen... konstspana... åk vidare till Tensta... kliv av... gå upp i Centrum och strosa lite och insup atmosfären... Besök Tensta Konsthall (det ska jag göra endera dagen, med pärlisen a k a Lag Sydöst) ... ät en kebab... kanske köpa vin sedan, på det folktomma systembolaget?... åk ner i tunnelbanan igen... kolla in utsmyckningarna... och åk tillbaka in mot stan och känn dig nöjd med att ha sett en del av Stockholm som många infödda lyckats missa. ;-)

Besökt i Rissne gjordes tillsammans med vår SYV och ett gäng mycket goa elever. En av dem körde historiequiz medan vi åkte och även om jag visste när Gustav Vasa både blev kung och när han dog så tappade han bort mig skitsnabbt i sin mycket initierade redogörelse av Gustav Vasas familjeförhållanden och omständigheterna kring den konspiration som ledde fram till mordet på Gustav III och en del annat jag glömt. Killen är helt fenomenal och jag hoppas innerligt att han bevarar, breddar och fördjupar sitt intresse för historia! Sanslöst vilket minne han har och dessutom förmågan att berätta levande och sammanhängande!

I övrigt har jag fått en ny mentorslelev idag och imorgon kommer det en tjej till till vårt lag. JIPPI för fler tjejer! Det känns förbankat KUL!


*Uttrycket har jag ärligen knyckt från SL som faktiskt anordnar dylika, ibland.

8 kommentarer:

Bogie sa...

jaha, Rissne, då var du ett par 100 meter ifrån mitt jobb...utan att vinka...

dyermaker sa...

W00t? Jobbar du där? ATTANS att jag inte visste det, så kunde du fått bjussa på en fika, ju!

Anonym sa...

Tror nog SEB dragit in på fikat:(


/R

dyermaker sa...

Det låter snåligt. =/

Anonym sa...

Eller ät pakistansk mat på Chili Masala i Tensta - prisvärd och supergott! (Tipsar en tenstabloggare...)

dyermaker sa...

Annelie> Tack för tipset! *noterar* :)

Bogie sa...

Fikat är faktiskt fortfarande gratis...däremot vet jag inte hur dom ställer sig till studiebesök... :)

dyermaker sa...

Men... jag hade inte tänkt ta med mina homies till banken, dårå... Tänk om jag bara velat studera möjligheten att flytta över mina enorma tillgångar till en ny bank? ;)