lördag, mars 21, 2009

... i vilken vår hjältinna gör saker i sängen

Eller... Nu ljög jag. Just nu sitter jag faktiskt vid köksbordet med DN bredvid mig. En liten notis i DN säger att vi svenskar, enligt ännu en av alla dessa undersökningar, tillbringar mycket tid i sängen och då inte enbart för att sova, även om det är den vanligaste aktiviteten. Vi läser, älskar, arbetar, surfar och mycket annat i sängen, också.

Det gör jag också (fast bara inte just nu, då). Förutom det givna tycker jag mycket om att äta frukost i sängen. Att gå upp en lördagsmorgon och laga kaffe, bre några mackor, ta tidningen och/eller datorn och krypa tillbaka i sängen och stanna där ett par timmar är en enkel, och ändå obetalbar, form av njutning. Just nu har jag dessutom teven i sovrummet (men när nu soffan är på plats - och monterad! - ska den ut i vardagsrummet) och det inbjuder till att stanna kvar extra länge i sängen. Ofta, på helger och kvällar, bloggar jag i sängen, dessutom.

Så varför sitter jag vid köksbordet då, denna relativt tidiga lördagsmorgon? Jag vet inte, men det kan bero på att jag valde att göra knäckemackor och om det är något som är verkligt obehagligt att göra i sängen så är det att ligga på vassa smulor. Men nu ska jag göra en mjuk macka och fylla på kaffemuggen och sedan läsa resten av DN i sängen. Och tänka. Det känns som att jag behöver göra det just nu.

Stay tuned, me lovely ones.

2 kommentarer:

Caligula sa...

Eftersom min soffa och säng är samma möbel tror jag att jag höjer statistiken. Typ käkar middag och kollar på TV i sängen. Palla bygga om den till en soffa varje dag... ;-)

Anonym sa...

Jag äter knäckemackor i sängen *smiles*... å det är väl kanske inte alltid så himla poppis... Men så länge jag håller det på min sida och inte knaprar högljutt när sambon försöker somna...