tisdag, mars 10, 2009

... i vilken vår hjältinna lunchat med en ung man

Ibland kan skolmat vara god, tydligen. Idag serverades vi en bulgursallad med vitlöksaioli och så falafel till det. De som ville kunde byta ut falaflarna mot fiskpanetter och potatismos. Inte alls dumt.

Vi har "pedagogisk" lunch varje dag och det är faktiskt en fröjd att se hur våra stora tuffa killar (och tjejer, förstås, även om de inte är stora och många) fint tar av sig jackor och mössor och kepsar och är klart godkända föredömen för 6-7-åringarna som vi delar lunchtid med! I lunchen ingår också att samtala avspänt och att vänta tills alla, eller åtminstone de närmaste bordskamraterna, ätit klart innan man reser sig och dukar av. Vi gör också sällskap till och från matsalen - en pedagisk promenix på ca 1,3 km i vardera riktningen. Just idag var det bara jag och en kille som gick iväg; de andra blev försenade av ett besök från EXIT. Så vi traskade dit tillsammans för att luncha helt belevat och hann diskutera både boken Svensk maffia (av Lasse Wierup och Matti Larsson) , filmen Camorra samt den unge mannens bekymmer över att så många barn röker häromkring. Senast igår hade han blivit mer eller mindre antastad av en 12-årig tjej som tiggde cigg av honom. Han hade sagt till henne att "om inte jag som är 17 år röker så varför ska du göra det som bara är 12?". Då gick hon.

Nu ska jag sätta på kaffe och efter rasten ska vi jobba med nutidsorientering. Möte med tjifen också, så det blir nog inte hemgång före halvfem. Med min restid innebär det att jag är hemma strax efter halvsex. Men hemma väntar en semla på mig, har jag blivit underrättad om. Och kanske något mer.

Stay tuned, me lovely ones.

Inga kommentarer: