måndag, juni 15, 2009

... i vilken vår hjältinna kommit ihåg

SL har börjat med sommartidtabell. Jag kom faktiskt ihåg att gå in och kolla hemsidan och såg att min vanliga busstid ändrats med tre minuter, och naturligtvis åt fel håll, dvs tre minuter tidigare än annars. Tre essentiella minuter som ruckar hela mitt morgonschema. Eller inte - jag får väl gå upp tre minuter tidigare. Att kliva upp 17 minuter över fem eller 20 minuter över kan ju vara skitsamma.

Igår kväll pysslade jag lite med iPoden, lyckades plocka ur en icke-fungerande Octavarium och när jag sedan la in den på nytt - och på exakt samma sätt som förra gången - så fungerade det plötsligt. Underliga äro iPodens vägar, ibland. Octavarium fick utgöra soundtracket till min morgonresa till jobbet. En snäll vän skickade över Numbah Ten-plattan via msn (jag har beställt den, men den dröjer och jag är otålig) så den ska jag lyssna på i eftermiddag.

Jobbet idag består dels av ordnande av kaos (här flyttas och renoveras fortfarande och logistiken blir ganska omfattande, trots att det är en rätt liten arbetsplats) och dels av ett par möten där vi bl a ska fördela höstens elever mellan oss mentorer. För en gångs skull (?) ett möte som känns riktigt angeläget.

Ute är det grått och kallt men uppehåll och något bättre väder har utlovats för veckan. Fan tro't. Men hoppet lever naturligtvis, och inte minst då för onsdagen då det är friluftsdag för personalen. Kajakpaddling för dem som så önskar och jag har lovat mig själv att aldrig någonsin paddla kajak så jag ska istället cykla dit (och sedan hem) och sedan ha med mig en god bok. Om jag skulle rucka på mitt kajakbeslut skulle det möjligen vara en väldigt varm augustidag med ljummen temperatur i vattnet. Då möjligen. Men ändå... troligen inte. Eskimåsvängarna överlåter jag med varm hand till eskimåerna. Eller... inuiterna om man ska vara PK. (Heter det det kanske "inuitsväng" numera, då?)

2 kommentarer:

saran sa...

mina tåg går numera NIO minuter tidigare än innan. det kändes av mer än jag beräknat imorse!

dyermaker sa...

Saran> HUH! =/