torsdag, juni 25, 2009

... i vilken vår hjältinna är inne på rätt spår





















Den senaste forskningen inom den s k medelhavskostens betydelse för hälsa och långt liv visar att jag är inne på rätt spår; vi ska äta betydligt mindre kött och mycket mer grönsaker, baljväxter och nötter. Välja olivolja framför andra fetter. Och - vilket visade sig vara mest betydelsefullt, i den gjorda studien - vi ska dricka vin. Gärna veckan runt, men i väldigt måttliga mängder. Jag dricker inte vin varje dag, men några dagar i veckan blir det ju. Fast då går jag, som så många andra, över den där gränsen när det inte längre är hälsosamt. Och tydligen är det så att ska man ha en god effekt, hälsomässigt, ska man fördela sin modesta alkoholkonsumtion över hela veckan. Nu är det sommar och snart semester så jag ska ta och pröva det där, tror jag. De gamla grekernas efterträdare kan omöjligen ha fel!!?! ;-) Jag börjar redan i morgon kväll och kör en liten italiensk buffé för tjejerna!



























En annan, mindre upplyftande, rapport ( i teves morgonnyheter) visar att många löneskillnader mellan män och kvinnor (till männens fördel) inte kan förklaras på annat vis än just skillnad i kön. Fattigt. Mycket fattigt.

1 kommentar:

Caligula sa...

Jag läste i "Kärlek & erotik i antikens Rom" när jag la mig inatt. I ett kapitel stod det om olika afrodisiaka mina gamla landsmän använde. Det var bl.a. ruccolasallad, pinjenötter, lök och peppar. Jag blev grymt sugen på att göra en sallad på de ingredienserna! Inte för att jag behöver afrodisiaka utan för att det antagligen är riktigt gott! Och ett glas vin till! Vin användes som afrodisiaka i små mängder. I stora mängder användes det till motsatsen. Och jag kan gå i god för att det funkar åt båda hållen! ;-D