onsdag, juni 17, 2009

... i vilken vår hjältinna är svettig

Rejält svettig till och med! Det är ju varmt ute nu, och delar av min halvmilarunda är solig och fin. Andra halvan har delvis hunnit växa igen under min lata period. Tydligen bara jag som springer där? Det var både tungt och lätt att springa idag. Märkligt nog känns det alltid lättast där stigen stiger och sjunker, kringlar och krokar och är full av rötter och tyngst och tråkigast där jag måste korsa en golfbana och springa på en grusväg. Tidsmässigt antar jag däremot att de två jämnar ut sig.

Och snart kan jag mäta både tid och sträckor och annat smått och gott på ett betydligt mer exakt sätt än via mitt armbandsur och eniros kartor... Jag har köpt mig en Garmin Forerunner 305 (en sådan som jag ju igår insåg att jag helt enkelt inte kan klara mig utan!) och hoppas på leverans under nästa vecka! TJOHEJ! Den här gången har jag t o m lovat mig själv att rentav läsa... manualen! Det ni!

När Agneta köpte sin pulsklocka med GPS retade jag halvt ihjäl henne och undrade om hon var rädd att springa vilse i Pålsjö skog? Nu har jag insett att hon kanske ändå var ganska klok. Men just Pålsjö skog är inget annat än en lite större vildvuxen - och mycket vacker - park. Fast skåningar kallar sådana för "skog" ibland, har jag märkt. ;-)

Hursomhaver är det underbart skönt att vara back on track igen! Jag tror inte det blir någon runda i morgon eftersom jag ska stanna till i stan och träffa Anna för promenad och fika (jag hoppas vädret tillåter att vi tar oss ut på Djurgården) men på fredagmorgon ska här springas igen! Jajemen! Så ska det bli, me lovely ones!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu generaliserar vi. HELSINGBORGARNA kallar sådana för "skog" ibland. Mina elever springer vilse i Pålsjö skog när vi har orientering. Det blir gråtande och upprörda föräldrar och hela baletten. Orientering nu för tiden är utan kompass och man behöver bara välja rätt stigar (som är breda och tydliga och många). Men då står jag alltid på mig med att det är en tillrättalagd park och att vi borde flytta orienteringen till mina skogar istället :-)

dyermaker sa...

Cuby> jag säger som mina elever: "Eyy... mannen... du driver på mig..." :D

DU vet ju å andra sidan vad en skog är. Tyvärr blir det ingen Brekilleskog för mig i sommar. *snyft*