lördag, december 01, 2007

... i vilken vår hjältinna bullar upp













Ute faller ett envist strilande regn. Men härinne lyser mjuka, varma ljus och stereon spelar ljuv musik. Jeff Buckley, till exempel. Johnny Cash. Leonard Cohen. Triss i Män.

Det doftar från lussebullarna jag bakat med saffran som en god vän presentade mig med när han varit i Iran.












Jag mumsar på en av dem nu och dricker nybryggt Blue Java till.

Jag har haft ett långt msnsamtal med Lillmysen. I Gol är det 60 cm snö nu, och den fortsätter falla. Några minusgrader, också. Men inne på hans jobb är det 30+...

Skönaste vännen P ringer från ett Österlen som är lika regnigt som Byn här. Han bygger sig ett hus, tillsammans med sin son. Han hoppas hinna få det helt tätt innan den riktiga vintern kommer. Jag vill besöka honom där. En dag ska jag göra det.

Om en stund ska jag laga en vitlöksdoftande lammstek, en krämig potatisgratäng och en innehållsrik sallad. Till det ska ett gott rött vin avnjutas.

Resten av kvällen fördelas mellan dator, bok (Unni Drougges Andra sidan Alex), vantstickning och kanske också någon film. Soffmys.

1 kommentar:

Anonym sa...

vilka otroligt fina bullar! jag läser Vi måste prata om Kevin, som jag fick låna av Smurfisen, hon som köpte pärlor åt mig i Ghana. mycket läskigt, men spännande, om barn som är eljest, minst sagt.