måndag, augusti 18, 2008

... i vilken vår hjältinna redan är toktrött

Vilken dag. Fullt kaos på jobbet. Varför ska det vara så svårt med lite framförhållning? Varför kan inte eleverna få välja sina valbara kurser redan under vårterminen? Varför kan inte tjänstefördelningarna spikas innan man går på sommarlov? Varför läggs inte scheman i god tid? Som det är nu är det nästan inget som funkar. Och i morgon kommer eleverna indundrande och förväntar sig (med all rätt) att allt ska vara klappat och klart. Tjohej. Typ.

Jag bestämde mig för att skita i allt annat och köra på det schema jag ändå fått. Har planerat upp de första två, tre lektionerna och fått undan lite på mitt arbetsbord. Har röjt upp i klassrummet jag ansvarar för, efter sommarens golvvård och förnsterputsning, och kopplat ihop datorerna igen. Upptäckte att tre av sex datorer plötsligt saknar internetuppkoppling. Hålen i väggen är döda. Jag får kontakta IT-avdelningen och med lite tur får jag det fixat innan höstlovet.

Men jag har en planering, i alla fall. Böcker och material är framlagt. Klass- och grupplistor kopierade (bara att hoppas att de stämmer nu... det gjorde de inte i morse...) och taktiksnack med Bosse avklarat. Jag får två helt nya klasser (en sjua på 22 och en nia på 28) i religion, så det blir många nya namn att lära mig. Fem nya sjundeklassare i engelska och ett antal åttor och nior i Sveng. Jag tänkte faktiskt ta kort på dem med min IXUS och sedan ha med bilderna på lektionerna. Jag tror det kan funka rätt bra.

Vi har en under-ytan-diskussion om en helt annan sak, också. En ny kollega använde sin första arbetsdag till att propagera för att den pornografiska och vulgära tavlan som hänger i ett av trapphusen ska hängas undan, eftersom den är direkt olämplig för våra barn/ungdomar. Oh well... Så hemsk är den väl ändå inte?





















Det är alltså måndag idag. Jag önskar det vore fredag. Nej, förresten; jag önskar det vore torsdag, för på fredag ska jag åka till Malmö och då vill jag inte vara så totalt slut som jag är nu... Jag hade planer på att diska och städa och kanske sticka lite. Men så fadringen, heller. Jag orkar inget. Inget.

Och jag som inser att nu bara måste jag ta tag i träningen. Jag känner mig uppsvullen och seg efter sommarens dekadenta leverne. Men inte idag - i morgon får det bli. Om jag inte tar mig ut på en tidig morgonrunda får det helt enkelt bli en halvtimme på ni-vet-vad... Något måste göras! Dessutom ska jag börja träna ihop med vännen/kollegan Mia; vi ska köra styrka 2-3 gånger per vecka och så poweryoga en gång. Därutöver ska jag jobba med konditionen. Jag vet ju att tar jag bara tag i träningen så rinner det av mig, det där jag lagt på mig under roliga, soliga, härliga sommadagar och dito kvällar. Men inte i kväll, som sagt. Då dör jag nog... *s*

I kväll ska jag bara måla naglarna och läsa. Lagom aktivitet, känns det som.

Gäääääsp, me lovely ones...

Inga kommentarer: