onsdag, augusti 27, 2008

... i vilken vår hjältinna är på hugget

Ja, nu är jag arg. Igen. Inte på Jan Björklund (jo - men det är inte det jag ska skriva om) utan på en handläggare på Länsstyrelsen i Hallands Län. Hon är handläggare på en enhet som har hand om körkortsärenden och nu vill jag att hon slutar att terrorisera min son.

Så här är det:
För snart tre år sedan åkte Linus fast för att han taggade på ett bussäte. Fullständigt oursäktligt. Inget att orda om. Men... i det efterföljande förhöret undrade polisen om han någon gång testat droger? Han sa som det var; han har testat att röka hasch vid ett par tillfällen men låtit det stanna vid just test och sedan bestämt sig för att inte göra det mer. Då ville polisen att han skulle lämna ett prov, vilket han beredvilligt gjorde. Testet visade negativt - inga spår, alltså.

När han sedan skulle skaffa lämp för körkortet (hösten 06) dök det här upp igen och han fick lämna nya prover. Prover som gick till så att läkaren på vårdcentralen bara ringde in honom utan förvarning. 3 st prover - som han fick bekosta själv (och varje prov kostar 600kr). Fortfarande negativa. Han fick sitt lämp. Men... den här handläggaren bestämde att han ändå skulle kollas upp genom regelbunden provtagning för en tid framöver. Första omgången var sedan sommaren/tidiga hösten 2007. Tre nya prover. Utan förvarning. Linus betalar själv 3x600 kronor, igen. Samtliga prover negativa.

Och nu hör handläggaren av sig IGEN och begär in ytterligare en provomgång à 3 tillfällen. Utan förvarningar. Men nu bor ju Linus i Norge... Och han har ett fast heltidsjobb där. Hur ska det gå till? Ska han med någon timmes varsel se till att få ledigt för att sedan köra ner till Falkenberg och lämna prov? Vid tre olika tillfällen? Men en enkel resväg på ca 70 mil? Och bekosta såväl resa som prover och inkomstförlust själv? Och VARFÖR? När han redan från början 1. varit ärlig och 2. enbart lämnat negativa provresultat?

Imorgon kommer en handläggare på Länsstyrelsen i Halland att få en satans arg förälder i luren. Skitsamma om ungen är myndig - han bor utomlands och har bara ett norskt telefonkort som det kostar skjortan att ringa till Sverige från. Nu kommer TIGERMAMMAN!

Inga kommentarer: