torsdag, augusti 07, 2008

... i vilken vår hjältinna funderar på ett uttryck

Efter förra inlägget dök en association upp... Mona Sahlins snickesnack om att det var sexigt att betala skatt... och därifrån till uttrycket att skatta sig lycklig. Va? Hur fan går det till?

3 kommentarer:

Caligula sa...

Minns för några år sen när jag hade praktik på KomVux och nämnde att jag personligen kanske inte tyckte att det var "sexigt som Mona Sahlin sa" att betala skatt, men att jag gärna gjorde det för att behålla vårt solidariska välfärdssamhälle.

Och minns när Agneta Muminen svarade i en av mina bloggar att hon var en av de som gärna betalade extra av sin lön för att andra skulle få del av det. I samma veva visade det sig att 90% av alla svenskar tänkte som hon. =)

Ergo: att dela med sig för att andra ska få tillgodose sina behov skänker lycka! Gör man andra lyckliga blir man lycklig själv!

Blir man däremot plundrad eller brandskattad är skatten ett rån. Men jag minns när ett humorgäng på P3 busringde till Skattebetalarnas Förening och ville bli medlemmar eftersom de gillade att skatta av solidariska skäl. De var knappast välkomna... ;-D

Ofta blir sex malplacerat, även som analogi... Har aldrig kunnat med Mona som retoriker... =)

dyermaker sa...

Jag har svårt för henne även i övrigt. :P

Men visst - att betala skatt är inget jag vill smita ifrån; jag vill dra min del till stacken, såklart. Tänkte mest på själva uttrycket som sådant - för jag tror inte det har med skatt i sig självt att göra... :D

Caligula sa...

Jasså, Mona! Kan jag inte heller med alls! Trodde först du syftade på Agneta och blev lite konfyst, haha! Skatt i är annars ju nåt pirater tjuvat! Men "du är min skatt" är ett gulligt uttryck! =)