tisdag, augusti 19, 2008

... i vilken vår hjältinna har fyllt sin dag

Roligt att träffa mentorseleverna som nu alltså går i 8D, och inget annat. Jag har förvisso kallat dem 7D flera gånger idag, men å andra sidan gick hälften av klassen till fel sal eftersom de gick till den sal där årets 7D skulle samlas... ;-)

Har också haft lektioner med två helt nya elevgrupper; en halvstor (17 st) i språkval engelska och 9A (28 st) i religion. Jag tror det blir bra - de är alla lagom stökiga på det där ganska alerta och roliga sättet som visserligen kommer att göra mig totalt urlakad efter varje lektion men som kommer att ge mig så mycket gott tillbaka, också! Huruvida de kommer upp i samma nivå som förra årets 9B är jag tveksam till...

I övrigt har dagen gått åt till att leta rätt på förkomna bokbeställningar, pedagogisk lunch (en gång per läsår max, för min del...), planering, kopiering intill förbannelse, ett par möten, samtal med kollegorna och - roligast! - besök av några ur... ja, just det... förra 9B!

Jag och Mia har också hunnit spika våra träningstider. Vi går ut hårt och ska träna på Nautilus tre gånger per vecka - måndag, onsdag och fredag. Och så anmälde jag mig till det lite längre och tuffare poweryogapasset som går på tisdagar, med början nästa vecka. Jag må känna mig förfärligt ensam emellanåt, här i Emmajävlaboda, men jag ska göra mitt bästa för att åtminstone inte ha långtråkigt...

Apropå träning följde jag min föresats från i morse och drog på mig träningskläderna direkt när jag kom hem (jobbade ända till halvsex idag igen...) och gav mig ut på en halvmilarunda, med delvis powerwalk och delvis joggning. Mest joggning, faktiskt. Mia säger att hon siktar på Beach 2009 då 40-plussare kommer att regera på stränderna. Själv sätter jag målet vid höstlovet. Höstlovet 2008, då. Jag fixar det! (Fast jag har iofs inte tänkt tillbringa mitt så gott som obefintliga höstlov på stranden - såvitt jag vet.)

Men nu... nu är jag så trött. Mejlen jag skulle skriva och telefonsamtalet - det Viktiga - jag skulle ringa får anstå. Jag ska ta en bok och lägga mig på sängen och läsa, tror jag. Fröken S tycker nog att jag är en hemskans trist matte men jag orkar inte stimma med henne. Får väl ta fram laserpekaren och låta henne rusa sig trött. Jag fattar inte hur katter kan vara så korkade att de jagar och jagar efter den där röda pricken och aldrig nånsin tröttnar..?

På stereon dundrar Jesus Christ Superstar i den helt underbara versionen från 1971 med Ian Gillan, Murray Head och Yvonne Elliman. Jag har beställt filmversionen från 1973 från CDON och väntar leverans vilken dag som helst. Yvonne Elliman är med även i den versionen:

Tanken är att jag ska se den med mina sjuor, när vi jobbar med Nya Testamentet; den och Life of Brian... ;-) Och den 15 november ska jag och Agneta se den i Malmö, med Ola Salo som Jesus.





















Mumselimums. Något för en Magdalena, eller hur me lovely ones? ;-)

6 kommentarer:

Caligula sa...

Min kollega berättade igår att hon hade visat från "Jesus Christ Superstar" för en klass en gång. Först hade de bara varit "ööööh", men sen backade de lite: "Det var ju några schyssta låtar iaf". "Life of Brian" går alltid hem! =D

Skulle vara grymt att få se den med Gillan. Har tänkt se den med Salo i Malmö i vilket fall. =)

dyermaker sa...

Ja - det lir LÄTT en av höstens absoluta höjdpunkter! :)

Caligula sa...

Lär bli en riktigt häftig upplevelse!

Salo lär bli din PASSION i dubbel bemärkelse med tanke på rollen och handlingen! =D

dyermaker sa...

Inte mig emot... ;9

Anonym sa...

Å Magda å Magda... I don´t know... den sången är nog något av det vackraste vackra och så "på riktigt" för ljuv tyll duttidutt romantik med rosa bubbelgum och oskuldsfulla prinsessor, sånt är ju inte på riktigt. Hon, rösten, sången, orden... det är ju så livet är.

Dessutom är hela den musikalen och versionen från ´71 ett helt underbart barndomsminne för mej. Skivspelaren gick varm.

Jag tror mina föräldrar hade 4 olika versioner av Hair dessutom, varav en var den svenska "Hår". De skivorna spelades också, fast inte alls lika mycket som JCSS.

Ni kommer att få en alldeles underbar upplevelse att se JCSS live och jag är fullt övertygad om att Ola Salo gör en näst intill demonisk men mycket bra Jesus.

pärlbesatt sa...

Åh, Jesus Christen tänkte jag lillisen skulle få se.. Hon älskar ju musikaler och gillade Hair mycket.. Kan du tänka dig att duplicera din skiva och skicka? *ler hult*

Tänkte hon skulle se West side story också, men den fanns inte som hyrfilm och jag vill inte köpa, efter att ha köpt Hairspray-originalet och hon inte gillade den alls lika mkt som remaken. Bortkastade pengar. Hon förstod inte hur coolt det är att Debbie Harry var med, bara en sån sak... ;)