söndag, augusti 24, 2008

... i vilken vår hjältinna gjort lite research

Bilden i förra bloggen, på den unga afghanska flickan med de fullkomligt sanslöst vackra och uttrycksfulla ögonen, har vi sett förr. Efter att jag hittat den på nätet och "lånat" in den i min blogg och sedan läst Annaannas kommentar letade jag lite till och nu kan jag berätta att hennes namn är Sharbat Gula, hon är pashtun och efter nästan 20 år lyckades man återfinna henne. I livet. Mor till tre döttrar och hon lever ett avskilt liv, enligt lokal muslimsk tradition, i en avlägsen del av Afghanistan. Så här ser hon ut nu:





















(Sharbat Gula. Fotograf: Steve McCurry)
Fortfarande samma otroliga ögon... Och här kan ni läsa hennes historia. Efter att ha berättat den försvann hon igen... och vill inte bli kontaktad. Jag kan inte släppa henne med tanken.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så du hittade henne... visst syns det att mycket hänt sedan första bilden, det syns i ögonen...

När jag läste om henne i NG, artikeln om när de återsåg henne... jag kunde inte släppa henne ur mina tankar på flera dagae, hon fanns där hela tiden, småmalande i bakhuvudet..

dyermaker sa...

Samma här, annaanna... Jag vill VETA! Jag vill veta hur hon haft det... hur hon har det... - hon är ju ämne för Den Stora Romanen...