tisdag, februari 03, 2009

... i vilken vår hjältinna skänker en tanke

Om ungefär en timme sitter tusentals niondeklassare i hela Sverige och våndas och svettas och stönar och stånkar över årets första delprov i de fruktade nationella proven. Bänkarna svämmar över av diverse stärkande förtäring. (Har ni tänkt på det... att ni borde vara så här stärkta varje skoldag..?)

Lugna och fina nu. Era slutbetyg är inte alls helt avhängiga dessa nationella prov. Bedömningen som ligger till grund för era slutbetyg baserar sig på det ni visar att ni kan under hela terminen/läsåret. Har ni en skitdag så finns det gott om både tid och möjlighet att reparera eventuella misstag och lågvattenmärken. Bara så ni vet. Så... LYCKA TILL - jag tänker på er!

Och... här är mannen som vill att ni ska ha fler nationella prov, förresten...

10 kommentarer:

pärlbesatt sa...

Ah, min lunchgranne häromdagen! :)

Usch, tala inte om nationella proven. Dottern har inte gjort ett handtag sen mötet i måndags. Hon vägrar i sten, om hon inte får som hon vill... :(

dyermaker sa...

Huvva...

Ajdå... hon gör inte ens NP, alltså? Oh well... jag hoppas hon kommer på andra tankar. Och - som sagt - man kan stå med NP, men man faller inte med det!

Caligula sa...

Björklund vill väl snart ha nationella prov som behörighet till förskolan...

dyermaker sa...

Jag skulle vilja att han fick göra nationella prov...

Anonym sa...

Den fjanten har väl varken tillräckligt med hjärna för att klara ett sådant prov eller empati nog att förstå vad de utsätter eleverna för.

Jag vill att han ska hitta ett nytt jobb, byta yrke och flytta til en liten löjlig ö eller nåt och böja bananer hela dagarna.

Anonym sa...

Jag tyckte nationella prov var roligt jag... men så kommer jag ju från en minst sagt speciell familj... :)

Anonym sa...

Får hålla med dej, Matilda! Tyckte också de var kul...Och familjen ska vi inte tala om...
Önskar bara att ALLA lärare hade samma inställning som dej om vad som är betygsgrundande....Vilken skillnad det skulle gjort för många.

dyermaker sa...

Haha, Matilda! Du vet vad du har att leva upp till på högskoleprovet! ;))))
Men det fixar du! Speciell, var det! ;)

Cia> Egentligen handlar det om att vara professionell, bara.

Anonym sa...

Uuh... det är ju något HELT annat dock! ;D Bara inte sista delen (som kan vara vad som helst - engelska, svenska eller den förhatliga matematiken) blir min ofavorit... hoppas på ordförståelse! :) Och bara för att NÅGON fick 2.0 på högskoleprovet på sin tid, är det inte lika enkelt för alla... speciellt inte oss norrmän!

dyermaker sa...

*host*1.9*host*