torsdag, april 02, 2009

... i vilken vår hjältinna vårar till det

Milt och fint ute. Solglajjerna är på och efter skollunchen (påskbuffé och det var riktigt gott med lite sill och Jansson) går jag en liten runda på torget här och köper mig en olivgrön vårjacka (facilt pris) på Indiska och ett rosa nagellack. Nu är det vår. Det har jag bestämt. Och om det inte börjar snöa igen hänger jag in vinterjackan i helgen.
Eleverna måtte ha tagit ut sig helt igår, eftersom bara två av dem har orkat hit dag. Tre, egentligen, men en ångrade sig och gick hem igen. Jag och Marianne jobbar med dem så gott det går och får en del extra, och mycket välbehövlig, planeringstid. Synd bara att de som skulle öva det sista inför uppsamlingsheatet för det nationella provet i engelska inte är här och därmed missar värdefull förberedelsetid. Their loss, though.
Efter jobbet ska jag och Johanna ta oss en lång promenad i skogen och nere vid vattnet. Det blir fint. Sedam ska vi äta en lätt middag (vi skapar lite vardagsedge och vågar oss, trots glasvarningarna, på något med kyckling...) och kolla en film. Planen är att övertala henne att se Låt den rätte komma in. Jag har fortfarande inte sett den.

Inga kommentarer: