torsdag, april 09, 2009

... i vilken vår hjältinna dricker kaffe















Att vara först på jobbet, fixa kaffe och mjukstarta arbetsdagen är guldigt. Det är därför jag nästan alltid är först på plats. Jag dricker kaffe (som nu), läser mejl, lyssnar på P1 och - occasionally - bloggar. Tar in dagen, liksom.

Just nu tänker jag på boken jag läste ut på väg hit; Sara Kadefors Fågelbovägen 32. Först - och ganska länge - var jag så förbannad på bokens Karin och hennes jävla präktighet, oförmåga att riktigt ta in andra människor och samtidigt behovet av att, in absurdum, ta hand om andra trots att det går ut över hennes egna barn, som ju också behöver henne. Men... sedan började hon visa andra sidor, fasaden började krackelera och berättelsen började väcka tankar om klasskillnader, om varför man vill hjälpa, hur man hjälper de som inte vill bli hjälpta... och om man ändå gör det... varför gör man det... för vems skull? All in all växte boken och blev alltmer intressant och komplex och har ni inget att läsa framöver kan jag rekommendera denna!

Trist väder idag. Grått och kallt. Jag vaknade ett par gånger inatt och hörde hur regnet smattrade mot fönstren och mot balkongräcket. Då var det skönt att vira in sig ännu hårdare i duntäcket och sakta somna om. Väskan med simgrejer stod packad i hallen, men jag unnade mig att sova en liten extra stund och tar en joggingvända i eftermiddag, istället. Jag jobbar ju bara halv dag, så det hinns gott med. Sedan får jag se vad som ska hittas på.

Stay tuned, me lovely ones...

Inga kommentarer: