måndag, april 06, 2009

... i vilken vår hjältinna är vaken

Jag har inte somnat än. Faktum är att jag är riktigt pigg, trots att vi haft möte nästan hela förmiddagen. Det kan iofs också bero på - åtminstone till viss del - att det var ett fruktbart och livligt möte. Det kändes meningsfullt vilket verkligen inte kan sägas om alla möten...
Jag simmade mina tusen meter, according to plan, och det kändes hur skönt som helst. Det enda tunga var att fatta beslutet att slänga benen över sängkanten. När jag väl gjort det, och verkställt beslutet, kändes det riktigt gott. Jag klädde mig, åt en banan, drack ett stort glas vatten, borstade tänderna och gick till bussen fvb Gullmarsplan. Hann läsa en stund på tunnelbanan och kom fram till simhallen i samma ögonblick de öppnade. Det är lite mysigt att gå till en simhall sådär på morgonkvisten. Flera av de andra är stammisar som säkert gått och simmat där i 20 år (om inte mer) och de skvallrar och skojar och har det allmänt mysigt. Simträningen är liksom inte det mest centrala även om alla banorna utnyttjas ordentligt. Tempot är avslappnat och stämningen smått trevlig. Det blir en repris på detta; kanske redan på onsdag.
Nu ska jag gå och köpa mig en god och matig sallad till lunch. Det känns bra att slippa äta skollunch. Visst är det en förmån att äta "gratis" lunch varje dag (men gratis är den ju inte - jag jobbar ju under tiden jag äter), men maten lämnar ofta en del övrigt att önska. Tungt och fett och geggigt och rätt smaklöst - precis som jag minns skolmaten från min egen grundskoletid. Efter lunch ska vi ha lagmöte. Jag tror det blir ett bra möte, det också. Det finns mycket viktigt på agendan. I övrigt ska dagen ägnas åt uppstyrning kring Tema: Stockholm och hur jag bäst ska kunna integrera olika engelskauppgifter i det hela, samt en del råddande kring diverse utflykter. En ny medarbetare har vi också, Ray, som ska jobba som elevassistent/stödjare i Lag Nord. Och fast eleverna har påsklov har åtminstone en av dem dykt upp och hälsat på en stund. Kanske kikar någon mer in, i eftermiddag.
Men nu blir det lunch, som sagt. Jag tar en omväg på väg till caféet där jag ska köpa min sallad. Solen skiner och det är en alldeles ljuvlig vårdag därute. Den vill jag ta vara på!
Gör det ni också, me lovely ones, om ni kan!

Inga kommentarer: