söndag, april 26, 2009

... i vilken vår hjältinna noterar

... att medan en nyfödd bebis som kanske kan rädda livet på sin svårt sjuka bror, genom stamcellerna i navelsträngen, får såväl förstasidan på DN som flera sidor i söndagsbilagan... får de tolv pakistanska barn som dödades vid lek med en till fotboll maskerad bomb tre rader långt ner på sidan 17.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Reagerade också, inte på kopplingen emellan dessa men på hur lite det skrevs om det senare. Skulle man skriva om det öht kunde det väl fått lite mer plats tänkte jag. Nu blev det så ingentingigt, fast det är allt annat än just det.

Lag sydost

dyermaker sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
dyermaker sa...

Ja, just så var ju min tanke också. 12 döda pakistanska barn väger uppenbarligen lätt gentemot ett visserligen svårt sjukt svenskt barn (vars lidande jag inte vill förringa) men som ändå lever...

(Förra inlägget skrev och raderade jag själv, då jag tgb-slarvade)

Caligula sa...

Svensk media har alltid varit väldigt etnocentrisk. Har aldrig riktigt fattat hur de gör sitt urval av uppmärksamhet av händelser i "den fattiga världen"? Det händer katastrofer dagligen och stundligen som inte uppmärksammas. När det sker naturkatastrofer ska vi alla vara med och lätta vårt samvete genom Radiohjälpen. Men i 99% av fallen är katastroferna skapade av människor. Inte minst av Sveriges skenheliga hållning.