torsdag, april 30, 2009

... i vilken vår hjältinna småglammat

Jag åkte till jobbet genom ett soligt Stockholm, med en riktigt skön fredagskänsla i kroppen. "Det är kungens födelsedag idag", sa busschauffören. "Aha", tänkte jag, "det är därför bussarna kör med flaggor. Jag som trodde det var för det är Valborg och vintern officiellt kommer förklaras ha rasat ut, ikväll".

Det var verkligen roligt att möta upp med Anna i stan igår och gå till Anchor och äta. Maten där är faktiskt helt okej. Såvida man inte söker direkt sensationella smaksensationer, förstås. Jag, som ju hade bestämt mig för en helt alkoholfri utekväll (med tanke på dagens jobb), fann mig plötsligt sittande med ett glas rött. Vete fan hur det gick till..? Lite senare fick det första vinglaset sällskap av ett andra och minsann om jag inte hann avrunda med ett stort glas mellanöl också. Under tiden hann vi prata massor och dessutom träffa lite trevliga vänner, bl a min löparhjältinna Linda som övertalade mig (jag var inte så svår, faktiskt) att vara med i hennes lag i Vårruset (jag vet att det heter Vår Ruset, men även medvetna särskrivningar ger mig svårartade eksem...) i slutet av maj. Det är inte alls särskilt ansträngande - man springer bara 5 km - utan ska faktiskt bli roligt! Dessutom ger det mig lite extra motivation för just springandet!

Bortsett från att jag och Anna ju ville sammanstråla och umgås var det ju också Apes IQ:s releasefest. Enligt uppgift skulle de gå på vid tio och det kändes helt okej, för min del. Men när jag sedan pratade lite med Bänke och han sa att de skulle gå på tidigast elva, och troligast efter tolv, så valde jag att åka hem istället. Där och då kände jag mig en smula småtråkig, men när min telefon stämde upp Aïcha tjugo över fem i morse insåg jag att jag fattat ett moget beslut. Anna hade ju varit förutseende och tagit ut en semesterdag idag, så hon blev antagligen kvar till slutet. Jag får prata med henne senare idag och höra hur spelningen var.

Nu ska jag jobba fram till lunch. Sedan tar jag helg och åker hem. Eftermiddagen och kvällen är vikta för parkhäng, något gott att äta (kanske grekiskt idag?) och så Olle Ljungström på Rival. Dessförrinnan tänkte jag faktiskt springa en runda. Vädret är alldeles för härligt för att jag ska vilja stänga in mig på ett gym, idag.

Apropå träning, förresten... haha... I natt drömde jag att jag hamnade mitt i en tävling... av misstag... men vann. En tävling i... stavgång. Yeah right. As if... :P

Fånga dagen, me lovely ones!

Inga kommentarer: