tisdag, april 01, 2008

... i vilken vår hjältinna mornar sig

Jag somnade så gott igår. Kom i säng i tid. Låg och läste en liten stund, pratade med en God Vän i telefon och gled sedan bort.

Jag är verkligen ingen morgonmänniska. Men det är något visst med mornar ändå. Jag snoozar några minuter innan jag kliver upp, tar en dusch, klär mig, får på kaffet och havregrynsgröten och gosar lite med Fröken. Egentligen skulle jag kunna sova en god stund till men eftersom jag verkligen avskyr att stressa på morgonen (det sabbar hela min dag) så kliver jag hellre upp extra tidigt och hinner ta det lugnt.

Jag brukar kika på mitt schema också och fundera på vad jag planerat för dagens lektioner. Måndagarna är på något vis jäveldagar, men det har inte så mycket med lektionerna att göra, som allt annat som ska klämmas in just då. Tisdagar, däremot, är lagom luftiga och brukar bli väldigt fina dagar. På tisdagarna har jag dessutom en trevlig fika med slöjdlärarna (eftersom min mentorskollega är slöjd- och bildlärare och vi behöver ses innan mentorstiden för att prata ihop oss) vilket ger en trivsam rast. Idag har jag ju också min mentorsklass i historia. Rara och sköna ungar som just nu är rätt uppskruvade för det här grupparbetet kring industriella revolutionen. Snacka om metainlärning... ;-)

Dagen avrundas med "mina" pojkar i nian. Svenska står det på schemat och idag måste de bestämma sig för hur de ska göra framöver; ska det bli film eller ska vi jobba med litteratur? Jag fick en absolut kanonidé av Sari (underbart att ha ett samarbete med en sådan kollega!) där eleverna får skriva en miniroman. De ska beksriva fem "scener" ur en persons liv, men inte nödvändigtvis ur protagonistens synvinkel. Jag tror de skulle kunna tända på idén, givet att de inte vill göra film, dårå.

Att försöka läsa Ordfront och blogga samtidigt är lite svårt t o m för en person med hög simultankapacitet. Jag får lägga tidningen åt sidan och ta itu med den ikväll, istället. Nu måste jag stjälpa i mig det sista kaffet och traska till jobbet.

Just det ja. Det är 1 april idag. Aprilskämt är inte min tekopp. Men jag kanske skulle skrämma upp mina små sjundeklassadepter med något?

Vi ses ikväll, me lovely ones.

Inga kommentarer: