onsdag, april 30, 2008

... i vilken vår hjältinna har en ledig dag















Nu är jag ledig fem dagar. Ljuvligt! Jag vaknade, av mig själv (!)... eller... det var kanske Fröken... klockan sju. Klev raskt upp (nåja...), kom i träningskläderna, gick ner och satte igång tvättmaskinerna och gav mig ut på en joggingrunda. Kom hem, tog en varm, skön dusch, gick ner till tvättis med träningskläderna (påklädd, dårå) och donade lite. Upp i lägenheten igen, satte Don Pedron i arbete och lät Eric Claptons From the Cradle killa mig i örat medan jag lyssnade lite förstrött på nyheter och kopplade av lite.

Men... vafan... Nu börjas det där tramset med Fru Gårman, igen. Så fullständigt idiotiskt. Finns det inte viktigare saker att lägga tid, energi och pengar på? Visst - vårt samhälle har all politisk korrekthet till trots en lååååång väg att gå mot verklig jämställdhet... men... en övergångsskylt? På en kvinna i kjol, dessutom?
Fru Gårman i övergångsåldern?











Dessutom förstör detta uttryck hela ordleken, ju? Och förstörda ordlekar skojar man inte bort hursomhelst.

Nåväl. Detta ska inte få förstöra min dag! Nu ska jag göra mig klar och så småningom ta tåget in till "stan" för att köpa lite grejer som inte kan köpas här i byn. Eftermiddagen viker jag till städning härhemma (tjejhelg stundar!) och så min PW-mil, förstås. Igår, förresten, såg jag en huggorm på vägen. Den liksom bara rann över vägen. Det hade inte hjälpt om jag haft en kamera med mig, för den försvann blixtsnabbt ner i diket. Bra. Då lever den ett tag till! Vacker var den i alla fall!

2 kommentarer:

Anonym sa...

och vem har sagt att det är en fru på bilden dårå?

det kanske är en långhårig h(ä)rr gårman ändådårå...

eller varför inte en fröken? ... ja inte fröken fröken utan bara en vanlig fröken utan nåt går alls...

Jag du ser ... lika trött ännu...
D

Caligula sa...

Trodde feministerna tyckte att det var kvinnoförnedrande med kjol och klänning... ;-)