tisdag, november 27, 2007

... i vilken vår hjältinna gör en klassresa














Idag har jag varit i Kalmar tillsammans med min co-mentor B och vår sjundeklass. Det främsta målet (åtminstone för B och mig) var Konstmuseet och det var också tack vare vårt besök där som Länstrafiken sponsrade vår tågresa. På museet pågick bl a den lokalt förankrade Sydosten med konstnärer (amatörer och etablerade) från Kalmar, Kronoberg och Blekinge.

Tyvärr fick jag inte med mig någon katalog (men jag fick lov att fotografera!) så jag har inte namnen till konstverken, tyvärr.

Ett par stora målningar som eleverna gillade - och blev rätt konfunderade över - var dessa med fopollsmotiv:































Lite intressanta genusfunderingar och annat dök upp framför dessa konstverk. Inte hittade vi några svar, men bara att frågorna är lyfta är intressant - vi kommer att hinna prata mer om dem framöver!
Den här skallen, komplett med ögonglob, fascinerades vi av tillsammans:

















Visst är han (?) söt..?

Min personliga favorit var annars dessa virkade grejer (se nedanför) - den ena monterad på en vägg och den andra ståendes på en liten pelare nedanför. Jag fick aldrig veta ordentligt om det var ett eller två konstverk, men för mig hörde de samman i samma ögonblick jag såg dem:













... you make my heart sing...

















Och så lite religiöst filosoferande på det:

















Efter guidad rundvandring och efterföljande workshop släppte vi lös våra små lärjungar över Kalmar där de, lyckliga och glada, fick vallfärda till andra kultplatser, såsom McDonald's och Köpcentret Baronen.

Själv tog jag en liten lov förbi - och in i - en garnaffär där jag köpte svart lovikkagarn, strump(vant)stickor och en beskrivning. Det ska bli ett par svarta lovikkvantar, alltså. Och ett iPodfodral till Johannas julklapp. Sedan hittade jag en sushibar där jag smarrade i mig en Dagens och njöt en liten stund.

Tillbaka på skolan var den förste jag mötte en av eleverna från sköna "religionsnian". "Magda... Var har du varit? Varför var du inte på lektionen idag?" Jag förklarade och han sa att "filmen om lille Buddha är bra - får vi se klart den på torsdag?" Och visst får de det.

Inte var arbetsdagen slut bara för att vi kom tillbaka till byn, heller. Ånej - jag hade tre utvecklingssamtal kvar att genomföra. Lyckligtvis kom alla ihåg att det var ikväll - och de var i tid. Så vid halvsjudraget kunde jag plocka undan på mitt arbetsbord, släcka och låsa till arbetsrummet. Elva timmars arbetsdag. (Igår var det bara 9½, men då hade jag ju dels tvättstugan och dels hade jag - för ovanlighetens skull - med mig några elevarbeten som jag rättade eftersom jag lovat ge dem tillbaka - med utförliga och mycket personliga kommentarer - på torsdag morgon. Så allt som allt blev det nog bortåt elva timmar igår också.)

Det kommer att kännas tomt där imorgonbitti; min allra bästa arbetskompis ska opereras imorgon och kommer inte tillbaka förrän när vårterminen börjar. Jäääklars vad jag kommer att sakna henne... Tur vi har sms... och msn... och Facebook... för jobbmailen tänker hon inte röra på hela tiden. Förståndig tjej!

Nu: Stick- och viloläge i tevesoffan. Tjingeling!

















Till våren flyttar Kalmars konstmuseum in i denna läckra nybyggnation! Vi spekulerade i, B och jag, om det möjligen är med avsikt som byggnadsställningarna är ovanligt kulörta..?

5 kommentarer:

Anonym sa...

jag skickade vidare länk med hjärtat till en massa folk, hoppas det var ok?

Svensklärarföreningen sa...

Vilken fin blogg du har! Jag lade en länk hit från vår sida, hoppas det är ok!

Må gott, /Martin Svenskläraren kommenterar

http://svensklararen.blogspot.com

dyermaker sa...

vajl> Sure thing!

UriahHeep sa...

Jag har också varit där. Utbildning under två dagar. Men jag besökte förskolan Trollet. Snacka om en superbra förskola. De hade allt och massor mer ;)

Alexander Viktoria sa...

För bara några dagar sedan läste jag om kärleks- och relationsbloggen, då såg jag en kommentar från en kvinna som bor i London, Storbritannien. hon delade med sig av sitt vittnesbörd om hur en trollformel hjälpte henne att få tillbaka sin kärlekspojkvän inom två dagar efter att hon gjorde en bön för kärlekstrollformel. Jag var intresserad och jag ville göra samma sak för att åtminstone få min man att komma hem och hälsa på mig och vår dotter Alicia, hon har gråtit att hon vill träffa sin pappa och jag har försökt berätta för henne att hennes pappa är kommer hem snart. så jag måste göra allt för att få hans uppmärksamhet hem. Så jag kontaktar e-postadressen till kärlekstrollformaren som jag kopierade från damkommentaren (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) som var mejlet jag fick från kommentarblogginlägget. så jag skickar ett meddelande till Dr Oduduwa för att hjälpa mig få tillbaka min man hem. bara några ögonblick senare fick jag ett svar från Oduduwa och han försäkrade mig att han kan hjälpa mig att ta hem min man. Han har hållit på med detta i över 40 år. Jag trodde och jag går vidare för att följa alla hans instruktioner och jag fick de kärleksförtrollningar som krävs för att få det att fungera. sedan precis efter två dagar lanserade vi kärleksförtrollningen på honom med hans namn och fotobild på min man, sedan fick jag ett samtal från ett okänt nummer, först glömde jag att jag inte gjorde något och jag svarade inte på samtalet, senare Jag läste ett sms från samma okända nummer som förklarade att det var han Anderson min man, jag blev chockad eftersom jag under nästan 6 månader nu inte har fått ett sms eller telefonsamtal från min man, så jag svarade honom att ringa tillbaka, så han ringde och förklarade och ber mig om ursäkt för att jag och vår dotter Alicia levde hemma så länge för att kanske en annan kvinna har använt kärleks charm för att få ner honom. Så han lovade att komma hem nästa dag och jag förväntade mig att träffa honom, följande dag runt 12:00 vid midnatt kom han hem då vår dotter redan sov, jag trodde aldrig att det här kunde fungera så snabbt och snabbt, jag är så glad idag eftersom jag har min man här vid min sida och han har sagt upp sig från jobbet och har fått ett annat jobb väldigt nära huset här i Hatfield. Jag är väldigt glad över att få dela min sanna kärlekshistoria här eftersom jag vet att den också kommer att motivera och vara en inspiration för någon där ute som går igenom en liknande situation i sitt äktenskap. Jag tackar starkt Dr Omini Love-spell-expert för hans visdom och talang att göra en kärlekstrollning som faktiskt fungerar. Jag rekommenderar honom starkt till alla som vill få tillbaka sin kärlekspartner och återställa kärleken och tilliten till sitt äktenskapsförhållande att kontakta honom via hans personliga e-post, det är gratis och kostar ingenting att göra en förfrågan idag.
Jag kommer också att släppa e-postadressen här om någon vill få tillbaka sin kärlekspartner precis som jag fick tillbaka inom två dagar efter kärleksförtrollningsböner.
Få gratis onlinekonsultation nu via:(dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)