onsdag, november 14, 2007

... i vilken vår hjältinna kompar













Idag tog jag lite kompledigt på förmiddagen. Det innebar inte bara en skön, stillsam sovmorgon utan också en möjlighet att vara hemma i fullt dagsljus. Det är jag visserligen på helgerna också, men det är inte riktigt samma sak. Vem vet om snön ligger kvar till helgen, till exempel? Idag hann jag ta fram kameran och föreviga årets första snö. Dels från mitt köksfönster (se ovan) och dels från balkongen:












Dagen har för övrigt varit mycket angenäm. Den började ju lugnt och fint och jag har fått en smula erkännande och uppskattning; jag ska ta hand lite extra om en mycket vilsen tjej som behöver mycket vuxenstöd. "Och då tänkte vi genast på dig", sa kollegan. Jag hoppas det var en bra sak och inte bara något hon sa. Fast - varför skulle hon säga det om hon inte verkligen tyckte det?

Jag har fikat med mina kollegor och haft bra samtal och diskussioner med dem. Det mår samarbetet bra av! Och intellektet...

Imorgon blir en megadag. Övertid, t o m (det var den jag kompade ut idag). Men med ett par bra luckor, också. Den ena ska jag utnyttja till ett besök hos rektorn på gymnasiet här; jag ska åtminstone tala om att jag finns och att jag ställer mig till förfogande om de till äventyrs skulle behöva en behörig lärare till! Jag var där idag, faktiskt, men då var han sjukledig. Jag fick hans telefonnummer (sekreteraren försäkrade mig att det var helt okej att ringa honom) och fick en tid bokat. Najs!

Nu ska jag dricka te och äta nybakade scones. Tyvärr har jag bakat dem själv; jag saknar Johannas handlag vad scones beträffar. Ska se till att beställa det tills nästa gång jag hälsar på!

Inga kommentarer: