lördag, november 17, 2007

... i vilken vår hjältinna småpysslar

Min chef ville ju ha nya brevvänner. Hittills idag har jag skrivit 3 sidor. Jag har hunnit avhandla nuläget och framtiden i ämnena "arbetslag" (och där fick jag även in elevvård, elevrelationer, anv'ndande av lokalerna, elevmedverkan, ämnesövergripande projekt och lite annat smått och gott) samt "IKT" (där jag både diskuterat tekniken - eller snarare bristen på densamma - och vikten av att tekniken bara liksom finns och funkar, så att vi kan utnyttja den fullt ut)! Och än återstår mycket jag vill skriva om...

Därutöver såg lägenheten ut som en filial till byns sopstation så jag har dammtorkat, skurat badrummet, dammsugit, tvättat golv och plockat. Kylskåpet har fyllts på och i skafferiet finns nu inte längre några ursäkter till att inte baka både bröd och bullar. Dessutom finns där både russin och mandlar och jag lurar på att göra en mugg glögg om en stund.

Apropå muggar... Jag tog en blå mugg till jobbet. Den är väldigt god att dricka ur, vilket uppmärksammats av flera än mig. Det gör inget så länge de lånar den, använder den, diskar ur den och ställer tillbaka den. Men den har liksom... försvunnit. Detta trots att den var försedd med en ful klisterlapp med mitt namn på. Så jag tog dit en annan mugg och målade lite på den, med OH-pennor. Det funkade tills någon vänlig själ ställde den i diskmaskinen, vilket fick till följd att målningen rann bort. Men nu vore det väl själva fan om jag inte fick ha nästa mugg ifred:










































Muggen är av sådant där billigt, glasliknande material. Jag har målat med glasfärger och imorgon ska jag härda det hela i ugnen. Det borde framgå vems den är, va'? Inga lättförklarliga förväxlingar kan ske, eller hur? Gott.

Vänner är gott att ha. Idag har jag hunnit prata lite mer än vanligt med ett par av de där riktiga klipporna och skatterna i mitt liv. Det lever jag på ett bra tag. Och eftersom en bra sak sällan kommer ensam så mailade min bror och undrade om jag är med på en liten kusinträff innan jul. Å, vad jag har saknat våra träffar. Sporadiska, spontana och spralliga är de! Och totalt opretentiösa, dessutom. Planen är julbord på Laxbutiken (inte den utanför Falkenberg, utan "tvillingen" i Ljungskile) och sedan lite glam hemma hos kusin Nettan och hennes Peter i Ulvösund (nästan lite Läckbergvibbar i deras omgivning!). Jag hoppas det går att lösa med en helg då vi alla har möjlighet att vara med. Men - som brorsan sa - om vår halvbror Michael kommer... heh... då kommer nog Tomten och Jesus också. ;-)

På barnafronten är det ganska lugnt. Matilda och Jenny har jag lite Facebookkontakt med, nästan varje dag, om än kort. Jag pratade med Johanna i förmiddags, en stund och hon mår ganska okej. Men bara ganska. Hon vet vad hon behöver göra och hon hörde egentligen av sig bara för att tala om att det tänker hon göra nu. Skönt och klokt! Lillmysen var hemma i Sverige på blixtvisit i veckan, men hann inte komma över till mig. Vi får vänta och längta till julen, istället, då vi ska gosa och mysa och rå om varandra! Han kommer hit tillsammans med Simone och Johanna och jag ser redan fram emot en riktig mysjul!

Gick jag ut och gick idag, då, som jag tänkt? Nej. Det gjorde jag inte. Det är något som inte är bra. Det är något som är fel. Något som slår ut en del funktioner. Ett systemfel. Jag blir inte alltid lika glad som jag brukar, av de [or]saker som brukar göra mig glad. Och jag är tappad på energi, känns det som. Den lilla jag har kvar måste räcka till att ta mig igenom dagarna och att vara fokuserad på jobbet. Pysslet och fiffandet jag gör gör jag med ryggmärgen och av ren självbevarelsedrift. Det är sådant som helt enkelt är uppehållande. Håller mig uppe.

Uppehållande ikväll blir filmen som aldrig blev sedd igårkväll, ett glas gott vin och framstycket på Jennys tröja. Bakstycket klart, men inte det sista av monteringen på Matildas tröja... Jag är en mycket usel människa.

Tjingeling!

2 kommentarer:

Anonym sa...

uj vilken igenkänning på en hel del av det skrivna... och vad lustigt att du gjorde muggar när jag satt o gjorde lyktor o tänkte på dig under tiden! du förstod väl att det är du som avses i min db va? angående vad roligt som väntar mig i veckan? kram!!

dyermaker sa...

Jaaadå, det förstod jag - och jag ser FRAM emot det! Massor! *kram*