söndag, november 25, 2007

... i vilken vår hjältinna gjort en resa

Jag tycker mycket om att resa. Inte bara att komma fram till Någonstans utan också själva vägen dit. Jag tycker om tågstationer, kylan på perrongerna och högtalarrösterna som ropar ut ankomster och avgångar. Jag tycker om att dricka kaffe i en vänthall och att sitta och läsa i en tågfåtölj. Jag tycker om att byta tåg på stora stationer och vara tvungen att mycket snabbt uppfatta tider, perrongangivelser och att hitta rätt, även under tidspress. Jag tycker om möten; både de spontana då jag växlar några ord med en total främling vid tågets bistro och de mer planerade då jag måste leta mig fram till ovana platser och använda mitt lokalsinne maximalt för att träffa någon kär vän. Jag tycker om att komma fram, men jag kan också tycka om att komma hem.

Alltså har jag haft en mycket fin och skön helg då jag gjort just allt detta.

Det känns en smula absurt, men samtidigt fullt självklart, att jag ska behöva åka till Stockholm för att träffa några av de som jag räknar som mina nära vänner, och som bor väster och söder om mig. Men nu var det ändå så och det var ett kärt återseende. Inte minst var det absolut underbart att träffa Vännen P (jag förstod inte hur mycket jag saknat honom förrän han stod där och sa hej och gav mig en kram) och få prata ordentligt. Så ordentligt som man nu kan prata en fredagskväll på ett rockhak...

Jag träffade raraste I, också. Utbytte kram, tankar, vänskap och jag fick en så vacker mugg. Bild kommer upp imorgon.

Och så var jag ju på Tyrol och Sweden Rock's Kickoff. Mycket trevlig tillställning. Vi var några vackra och trevliga som mötte upp på Akkurat innan och drack lite öl och pratade skit innan vi tog djurgårdsfärjan över till Tyrol. Där var det fullt med folk - kända och okända - och skön stämning och högljudd rockmusik. Framförallt fick jag tillfälle att glamma lite extra med roliga N som jag träffar alldeles för sällan. Ett faktum vi för övrigt bestämde oss för att ändra på! Hennes roomies råkade aktersegla henne, dessutom, så hon fick tillbringa natten insmugen på Zinkensdamms vandrarhem. Vi sov över frukosten i morse, men det tog vi igen på Centralen innan det var dags att dra åt varsitt håll.

Nu är det dags att sova. En ny, rolig arbetsvecka väntar!

Inga kommentarer: