måndag, november 19, 2007

... i vilken vår hjältinna syresatt sig

Långa inomhusdagar är inget vidare, för vare sig kropp eller själ - och defintivt inte för knoppen heller, så jag använde min lunchhalvtimme till en riktigt rask promenad i den lite gråråa novemberluften. Nu är jag lite mer rödkindad och huvudet känns klart igen, vilket kan behövas inför eftermiddagens övningar i form av lektioner - med klass och enskilt -, arbetslagskonferens och så utvecklingssamtalen, då.

Youtube är för övrigt underskattat som arbetsmaterial, emellanåt. På Sveng-lektionen jobbade vi med muntliga övningar (fast för betraktaren såg det nog mer ut som att vi spelade olika spel - Let's Talk och Tell Us About... - och snackade lite skit). Vi pratade om komiker och killarna undrade om jag sett Achmed the Terrorist på Youtube. Jodå, det hade jag ju, men flera andra hade det inte så vi vek sista kvarten på lektionen åt att leta upp den på Youtube och kolla.

Kanske inte världens mest PK inslag, men Jeff Dunham's show är på amerikansk engelska, den är rapp och den är otextad och att se killarna hjälpa varandra översätta skämt och uttryck som någon missade, eller faktiskt köra om sekvenser där de inte uppfattade talet tillräckligt bra, värmde mitt pedagoghjärta.

Inga kommentarer: