söndag, juni 15, 2008

... i vilken vår hjältinna är söndagsloj

Sweden Rock Festival är inte bara nitar, läder, brutal musik och tuff misär.













Det kan vara ett cocktailparty en torsdagseftermiddag, också!

Detta är f ö mitt "midsommargäng" - även om det tillkommer dels några barn och dels lite annat folk. Dock satsar jag på jeans och topp till midsommarpartajet. Den lilla svarta får hänga i graderoben, nystruken och fräsch, i väntan på nästa event! ;-)

Söndag idag. Lång sovmorgon efter nattligt maratonsamtal. Lite hembakt bröd och ett par kannor kaffe till frukost. Telefonsamtal med Bästaste A. Nu: Suede's Nude på stereon och jag tänkter väl så sakta ta tag i min dag. Kanske bädda? Dammsuga balkongen, som ser tristskräpig ut.

Om vinden lägger sig ska jag ut och cykla. Men i den här blåsten tänker jag inte göra det. Jag vet att det är fullständigt irrationellt, men jag blir så arg när jag måste cykla i motvind. Bättre låta bli, alltså (jävelmotionsjävelcykeljäveln är förpassad till förrådet och dras inte fram förrän till hösten...). Kanske tar jag med mig kameran och tar mig en skogspromenad, däremot. Om jag orkar. Det är loj söndag och jag har ännu inte gått på ledighet. När jag väl gjort det ska alla mina dagar få vara loja söndagar...

Jag har förresten läst ut Vi drog..., nu. Mycket flummig bok. Författaren verkar vara kroniskt pårökt. Den kunde blivit något riktigt bra, men känns som om man måste varit med för att riktigt greppa den rätt interna informationen och namedroppingen. Den innehöll inte heller särskilt mycket musikaliska referenser (om man bortser från en Alice Cooper- och en Grateful Deadkonsert). Jag berättade om den för Bästaste P och han undrade om jag möjligen fått tipset om boken från It'll all work out in Boomland, eftersom han har sina rötter i de trakter där boken har sin upprinnelse. Men... nej, det har jag ju inte. Har fått det från en hobby-hippie (Cristoffer) som ska med till Burg Herzberg (vilket förvisso även Mr Boomland ska), men däremot har jag tänkt en del på sagde Mr B när jag läst - just med tanke på "rötterna". Hur det nu var kom vi att prata om en lite "alternativ" festival som hålls uppe i de nordskånska gränsskogarna - Leende Geten - (om vilken Bästaste A också pratat sig varm, vid fler tillfällen än ett) som Mr B varmt rekommenderat och vi kom överens om att kanske dra dit i mitten av sommaren och kolla in det hela. Tillsammans med Mr B, då. Fast det vet han nog inte om, än. Läser du det här nu så vet du dock vilka planer vi smider - och som inbegriper dig. Visst vore det välan mysigt? :-)

Jag funderar seriöst på om jag är en smyghippie, jag också... Och med denna fundering lämnar jag er för en stund, eller ett tag, me lovely ones.

Dock lämnar jag er inte utan ett litet musikaliskt avtryck. Njut av Steve Harley & Cockney Rebel - mina tonårs hjältar (medveten särskrivning...) - som jag ska kolla in på Burg Herzberg om en månad!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ha-ha! Jag har läst den. Träffade Svante i höstas. Han är trevlig. Men boken är lite för mycket, men kul att läsa eftersom jag känner nash-familjen.

Låter bra med folkmusikfestival!

dyermaker sa...

Ja, det ante mig nästan Cuby!

Då noterar jag att det kanske blir Leende Geten den 12 juli? :)

Caligula sa...

Uj uj uj, är ni tjuuuusiga eller? ;-)

dyermaker sa...

Visst ääääär vi, cal..? ;)