lördag, juni 28, 2008

... i vilken vår hjältinna kollar på film

Lördag. I Emmajävlaboda. Grått på himlen. Enstaka regnskurar.

Jag vaknar sent efter ännu ett av de nattliga, uppskattade telefonsamtalen. Brygger mig en kanna kaffe och småpratar med Agneta i telefon medan jag dricker upp kaffet och äter lite bröd till.

Jag försöker läsa vidare lite i På drift. Jag menar... jag försöker verkligen. Men den är seg. Det är den. Seg och hopplöst out of date.

Jag behöver köpa lite fler CDR-skivor och önskar mig en god ost och lite finncrisp så jag tar min cykel och hinner inte trampa mer än ner mot parkeringen förrän de första regndropparna faller. Men det gör inte så mycket. Jag drar upp luvan på tröjan och fortsätter. Träffar en avlägsen kollega och småpratar lite innan jag cyklar hem med femtio CDR och en bit nästan övermogen roquefort.

Hemma igen pysslar jag lite och bläddrar i Skrivarkalendern men kan inte bestämma mig för var jag ska ta tag i skrivprocessen och tänker lägga mig på sängen en stund och glida bort men så ringer det och jag pratar lite mer i telefon och så försöker jag teckna lite, men det blir inte som jag vill och jag tröttnar och sätter istället i Masjävlar i DVDspelaren och halvlägger mig i soffan. Bra film, men den gör lite ont att se. Jag vet inte varför riktigt, men det är något med utanförskapet och de frusna familjerelationerna som petar av en sårskorpa i min själ. Mot slutet rinner tårarna lite sakta och jag hämtar mig ett glas vin och sätter i Solstorm och hamnar i ett sektdrama i stället... Halleluja. Typ.

Just nu ser jag - måttligt engagerad - på Young Adam, med Ewan McGregor. En grå, regnfuktig film om död, sunkig otrohet (otrohet är förresten alltid rätt sunkigt) och skuld.

Oh well... det ordnar sig väl. Typ. Imorgon. Idag får lov att vara en mellandag. Det är faktiskt rätt okej. Trots allt.

Nu ska jag tända några ljus, fylla på mitt vin och ordna mig lite bra musik.
Samt ge På drift en dust igen.

Hang in there, me lovely ones.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej du! Jag kunde logga in! Känner mig utvald som får läsa här - en skön känsla.
Började också se Young Adam, men var tvungen att stänga av. Klarade inte av att se. Gjorde ont. Vet inte varför, men ibland blir det så. Filmer kan beröra för starkt, böcker också. Just nu berör mig Flyga drake och innan dess Tusen strålande solar. Har du läst dem? (På något vis gissar jag att du har det) De berör, fast på ett sunt sätt. Uj, nu blev jag svamlig. Ska genast sluta. Ha det bra! Tack för att jag fick förtroendet!