måndag, augusti 28, 2006

... i vilken vår hjältinna har det ganska vanligt

Helgen som gick var synnerligen stillsam. I fredags försvann Linus till flickvännen nästan direkt efter jobbet och Johanna skulle ha tjejhelg hos en kompis så hon drog iväg hon också. Att vara helt ensam är för mig en sällsynt lyx så efter en rask kvällspromenad tog jag en skön kudde, en gosig fleecefilt och en bra bok och parkerade mig i sköna vilfåtöljen vid stereon. Sedan dåsade jag mestadels där, lyssnade på allehanda musik (bl a Wolverine) och pratade med Kärleken i telefon både länge och väl efter att han repat klart. Och sedan var han på öldrickning och dvdtittning (BLS' nya) hos en polare, men han stängde in sig i köket och så bubblade vi i telefon ett par timmar till.

På lördagen tog jag Rundan på förmiddagen och sedan pysslade jag lite härhemma och handlade hem lite smått och gott. Frampå sena eftermiddagen kom närmaste väninnan A. och väninnan A. och så åt vi middag och pratade och bara tog det allmänt lugnt. Det blev inte ens någon alkohol drucken. Jag och närmaste A hade redan bestämt oss, eftersom det blir så jala mycket kalorier om man dricker sådant varje helg och då tappade väninnan A också lusten för det. Det känns inte som att sådant spelar någon roll - vi har det fint ihop i alla fall, ju. Väninnan A. körde hem i natten och närmaste A stannade över. Vi satt uppe och bubblade ett tag till och sedan kändes det rätt skönt att gå och lägga sig. Kärleken ringde efter sin sena spelning och vi pratade lite men sedan slumrade jag in.

Söndagen var en klassisk slöardag. Det småregnade mest hela dagen så det blev inte ens en stilla promenad längs med ån, som vi hade pratat om. När närmaste A hade kört hemåt kom "barnen" hem igen. Linus hade med sig flickvännen och senare på kvällen kom en av Johannas kompisar över och det stökades och grejades i köket. Att de är kreativa i köket är ju bara roligt. Men det är mindre roligt att kliva upp i ottan och det ser ut såhär när jag tassar ut i gryningen (hmm.. nåja.. klockan var iaf inte ens åtta...):


























































Inte ens det faktum att jag blivit väckt av ett morgonsamtal från Kärleken kunde hålla mig på gott humör eftersom jag inte vill ta rätt på deras stök, men å andra sidan inte heller vill ha det sådär hela dagen - eftersom de sover till tre när de är lediga...




























Så jag drog på mig träningskläderna och stack ut på Rundan. Jag började jogga direkt och tog den LÅNGA rundan. När jag kom tillbaka hade jag lyckats jogga 55 minuter i ett sträck. Då blev jag på milt och gott humör igen, och efter vederbörlig stretching, dusch och grötätande satte jag på en kul och udda Roxyplatta som kommit med posten och tog itu med röjningsarbetena. Sonen hade faktiskt vaknat när jag var ute, men gått ut för att fixa några ärenden. Bl a lite krafs på banken, med lönekonto och kort och sånt. Han är nog på väg att bli vuxen... Disken hade han dock fetignorerat.

Och så fick jag mail från min handledare på högskolan i Halmstad. Kursen börjar imorgon! Religionsvetenskap D, 61-80! TJOHO! Jag får lov att läsa den på någon sorts halvdistans (halvfart är det ju redan) och det där med en magisterexamen kommer att lösa sig längs vägen. Halmstad kan inte utfärda det men kanske kan man examineras vid annat lärosäte. För mig kommer ju Kalmar eller Växjö att kännas rätt naturligt, men jag får väl se vad det blir. Måste redan börja fundera på uppsatsämne, känner jag. Vill gärna fortsätta att utveckla C-uppsatsen eftersom "mina" mouridiyya nu startat upp en dahira för enbart kvinnor, vilket kan vara spännande att fördjupa sig i. (Den nyfikne hittar uppsatsen på nätet om man googlar på "be som om ni" - med citationstecken! ;-)) Men jag får se vad Jonas säger imorron. Han kanske har helt andra idéer.

I övrigt har det varit en sval höstdag, utan nämnvärd stress, med mycket drickande av Mollbergs blandning och såväl tankar på som sköna samtal med Kärleken. Han har flyttat in nu, och jag är en smula avundsjuk. Eller snarare bara svårt Längtansfull. Jag vill också flytta in nu! En fin sak är dock att vi ska tillbringa varje helg tillsammans, nu, tills jag flyttar ner. Ljuvligt!

Inga kommentarer: