söndag, april 04, 2010

... i vilken vår hjältinna stannar inne

Idag har vi innedag. Vi vaknade mjukt och skönt och gick upp och drack lite kaffe och kollade upp lite arter i en fågelbok och sedan tog vi reda på om de vackra djuren vi såg igår var kron- eller dovhjortar. Det var dovhjortar. En hel flock. De lever vilt i lövskogen på väg ner mot Nättraby. Man får köra sakta för rätt vad det är drar det bara ut ett gäng framför motorhuven, på väg ner mot ängarna vid ån. Vackra varelser!

Vi har lagat mat idag. Gjort ett stort fat med laxsnittar och ett stort fat med ägghalvor som det ligger godsaker som hemlagad majonnäs och räkor på. Till varmrätt blir det en krämig potatisgratäng, en timjan- och vitlöksdoftande lammstek och så haricots verts till det. Han är fantastisk i köket [också], min käraste. Orkar vi något mer finns det vaniljglass, en oförsvarlig mängd godis samt en Bowmore. Vi ska nog klara oss!

I skrivande stund har jag tagit ut lammsteken ur ugnen, vispat skyn ur pannan och satt in potatisgratängen i ugnen (jodå - vi hjälps faktiskt åt även om han chefar, vilket jag inte har något emot). Min käraste är inne i stan och hämtar sina barn (som inte har körkort) och en medföljande flickvän (till en av sönerna, då). Ute regnar det lite försiktigt.

Inga kommentarer: