lördag, april 03, 2010

... i vilken vår hjältinna samlar ihop dagen

Sol idag igen! Lite varmare än igår, också. Det blev ett par timmars arbete i trädgården igen. Det är kul när vi jobbar tillsammans. Var och en gör sitt (jag räfsade och min käraste klippte ner ett äppelträd) och mellan varven möts vi, fyller släpet till åkgräsklipparen med allt vi räfsat och klippt, och så pratar vi lite, pussas och sedan jobbar vi en stund till. Går där och känner hur solen tar i ansiktet och lyssnar på alla fåglar.

Efter trädgårdsarbetandet åkte vi in till stan för att komplettera förråden och sedan tog vi itu med lite städning inomhus. Med dånande rockmusik, ett glas rött (jag) och en öl (min käraste) gick det undan och var rätt roligt att dammtorka, plocka undan, städa badrummet, köra ett par maskiner tvätt och så dammsuga och såptvätta golven.

Medan jag duschade och dukade fixade min käraste fram sill, lax, potatis, bröd, ägg, smör, ost, öl och nubbe. Sedan åt vi, sjöng små snapsvisor och hade det allmänt mysigt. Jag diskade och sedan landade vi i soffan i lagom tid för att se Millenium.

... och det är åtta dagar kvar av min ledighet! Det känns fantastiskt!

Inga kommentarer: