tisdag, april 06, 2010

... i vilken vår hjältinna njuter

P Å S K L O V. Ljuvligt!

I skrivande stund sitter jag i sängen och dricker kaffe som min käraste bryggde innan han körde in till jobbet. Jag lyssnar på morgonteven (jag vill inte lämna sängvärmen för att sjunka ner i soffan), läser vidare om herr Roos och slösurfar.

Vi har verkligen inlett en bra trend här. Oavsett om vädret varit fint eller inte så har vi tillbringat många timmar ute varje dag (utom i söndags, då, men då var det ju familjemiddag som skulle råddas). Igår föll regnet när vi skulle ut och elda (det var ju planen; att det skulle vara vinstilla och blött, så vi inte råkade sätta fyr på mer än avsett...) men då tog vi bara på oss regnkläder och gummistövlar och traskade ut i trädgården. Jag fick dessutom låna en keps. En mörkblå som det stod HMS Carlskrona på. Jag har nog inte burit keps sedan eldkvarn brann, ungefär, men det var skönt med skydd mot regnet och dessutom höll den håret på plats när jag kånkade ris och grenar. Snyggofaktorn är inte så hög när jag eldar skräp, men jag trivs! Det är roligt! Vi fick upp ångan och passade på att riva växthuset (gammalt och fallfärdigt) också. Samt elda upp ett oerhört defekt piano. *s*

Jag tänker fortsätta på vår inslagna väg. Det är inte så fint väder ute, men faktiskt inte så fult heller och jag tänker tillbringa en del av min dag utomhus. När jag väl tagit mig ur bingen, vill säga.

Inga kommentarer: