lördag, april 03, 2010

... i vilken vår hjältinna firar påsklov

Jag sitter i den stora sängen. Genom de jalusiförsedda fönstren silar ett mjukt dagsljus in. På sängbordet bredvid mig står en mugg nybryggt kaffe, som min käraste har bryggt. När jag tassade upp för att hämta det kikade jag ut över sjön. Det har varit kallt inatt, 6 minusgrader, och det är alldeles klart väder. Sjön ligger blank.

I knät har jag min minsta laptop och bredvid mig på täcket, med oregelbundna ränder i vitt, beige och brunt, ligger Berättelse om herr Roos. Jag har kommit en liten bit in i boken och tror det är en bok jag kommer att tycka mycket om.

På sängbordet ligger en liten trave böcker. Överst ligger Keplers Hypnotisören. Den fick jag i present i torsdags, av min käraste. Jag fick en flytväst också! Den hoppas jag ska komma till mycken användning i sommar!

Det är skönt att ha påsklov. Jag har längtat så eter det och jag har dessutom ärligen förtjänat det! Och det är nio dagar kvar! Ljuvligt!

Det blir mera trädgårdsarbete idag. Vi hann mycket igår, och idag tänker jag att det mestadels är lite sluträfsning som återstår - och kanske att ta ut trädgårdsmöblerna?

Vi pratar boendet på Sweden Rock. Kanske skulle man köpa en husvagn? Men jag känner att engagemanget från de andra deltagarna inte är direkt övertygande, bortsett från Vanja som vet vad hon vill. Och när jag själv bara ska vara där max två nätter, och de två övriga inte kan bestämma sig definitivt så tappar jag helt listen att ens kika på en hyrvagn. Jag har ett utmärkt tält. Det kan funka det också...

4 kommentarer:

Jajja sa...

Jag har mina tentakler ute då det gäller SRF-boendet. Det kommer lösa sig, som sagt!

GLAD PÅSK!!!

dyermaker sa...

Låter fint, Vanja! Du är en klippa!
GLAD PÅSK till dig också!
*kram*

Matilda sa...

Hypnotisören var HELT okej, donerade min vidare till systrarna i Oslo... :)

dyermaker sa...

Gött, Matilda! Jag har börjat läsa den nu! :)