tisdag, juli 08, 2008

... i vilken vår hjältinna dagdriver mest






















Långt nattligt telefonsamtal. (Vad konstigt det skulle kännas utan dem, nu...) Så jag sov länge - kanske till tio? Kanske längre? Jag vet inte, riktigt. Jag är ledig; jag har ingen klocka på armen.

Satte på kaffe och Olle Ljungström... kände mig lätt om hjärtat och sinnet... lättsinnigt satt jag i nattpajtan och slösurfade... läste lite... käkade speltknäcke med skotsk marmelad tills jag mådde lite illa... plockade ihop en kronologisk Marilyn MansonblandCD till Burg Herzbergtrippen...

1. Cake & Sodomy
2. My Monkey
3. The Beautiful People
4. Antichrist Superstar
5. The Dope Show
6. Mechanical Animals
7. Fundamentally Loathsome
8. This Is the New Shit
9. Obsequey
10. Putting Holes In Happiness
11. Heartshaped Glasses (When the Heart Guides the Hand)
12. Eat Me, Drink Me
Bonus: Tainted Love





















Medan skivan brändes ritade jag en liten Manson. Ingen konsthistorisk milstolpe, direkt, men lite nöjd blev jag ändå mtp de nanosekunder det tog.

När jag satt vid köksbordet och grejade såg jag exsambon C snedda över gården utanför. Jag tänkte bara att det är så skönt att jag rår mig helt själv och att han är utanför mitt fönster och utanför mitt liv. Och hur obefintlig min saknad är efter den tid då t o m min faiblesse för skojiga wettexdukar föranledde paranoida utbrott; de innehöll givetvis budskap jag inte vågade framföra direkt... *s*











































Well... those were the days. And now they're gone.

Good riddance!

Sedan pratade jag en liten stund med Ingrid. Jag ville maila henne lite intressant info och ett par bildlänkar, men... hör här: hon har ingen privat mejladress - bara jobbmejlen.
Eg er SJOKKERT, som det heter på norska (uttalas med fördel med lite vestlandsskorr på r:en). Nu fick jag ju skicka det via jobbadressen, dårå, vilket inte känns helt bekvämt mtp på offentlighetsprinciper etc. Inte för att det var några direkta statshemligheter jag sålde ut, men... att skriva om privata saker... och veta att det kanske finns någon snok i kommunen som sitter och läser dem... Me not like.

Och längre har jag liksom inte kommit. Inte mycket längre i alla fall. Jag har gjort en liten bloggpromenad (kolla gärna in nytillskottet Pasteys plats!), jag har avverkat lite handtvätt och börjat fundera på min packning. Jag ska ju först på Chaka Khan (kanske lite snyggare klädsel, då? Typ vit skjorta till jeansen?) i Köpenhamn (Tivoli) på fredag och dagen efter på folkmusiktjohejs ute i skogen (fortfarande jeans men kanske inte vitt, just - jag bara grisar ner mig ju... Och en varm tröja måste jag ha - och djungelolja och Marlboro mot knotten...) och sedan är det två dagar i Lund med kanske lite solande i park (eller i Lomma?) och stadstrosande och sedan är det varmtsvettigtkletigtdansantsunkigt hippie convention i Tüskland. Måste också tänka smart, minimalt och logistiskt... Så det har jag gjort. Tänkt, alltså. Packar gör jag väl på fredag, strax innan jag drar.

Jag hade vissa intentioner att cykla mig en jävelrunda idag, men jag tror jag struntar i det, faktiskt. Tar det imorgon. Istället ska jag dundra på med stereon och bara vara, liksom. Kanske läsa något intressant och eventuellt smått bildande. Frampå kvällskanten ska jag koka mig en balja te och bänka mig framför Morden i Midsomer. Lagom tanke- och energikrävande (läs: inte alls).

Ja. Så får det bli. And now, me lovely ones... it's time for...
Cake and Sodomy...

... och därute... någonstans... i publikhavet... har jag ett par barn... Som det kan va', va'?
Ha en riktigt skön julitisdagskväll!























"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?"

10 kommentarer:

pärlbesatt sa...

På tal om budskap på saker tänkte jag man skulle göra t-tröjor eller mina kära muggar med massor av Al qaida, hizbollah, fatwa, sharia, cyanid, kidnappning osv och så toppa det med I mejl kan man inte skriva det här, men på en mugg/t-shirt/disktrasa går det väl bra ännu? :D

Och så tack för kommentaren, som jag tog bort... Vill inte ha mina olika nick ihopkopplade, av vissa paranoida skäl... (högst relevanta och verkliga dock).

Caligula sa...

Mycket som händer låter det som! Sweet! =)

dyermaker sa...

En KUL idé! :)

Ett av Lillmysens favvouttryck är JIHAD, BABY!... Vore skoj i rätt sammanhang, ju! :D

(Sorry - klantigt av mig - jag borde vetat...)

dyermaker sa...

cal> Fullt ös här! :) Hämtat dig från Graspop, än? ;)

Caligula sa...

Japp, nu laddar jag för Tivolirock på lördag! Men jag smiter nog in på en öl på Dan Hylander på torsdag när jag fått pengar! Kul när det händer lite i trista Kristianstad! =)

Anonym sa...

Hellå Vännen!

Jag tror att dt inte gick att kommentera i det inlägget eftersom jag höll på att fippla med det *smiles*

Disktrasor, såna trycker vi med kolobarnen varje vecka med vanlig textilfärg... På GeKås finns trasor utan tryck som funkar bra.

Å jag läste i Husmusens blogg om ett företag som heter "Everyone needs a Disktrasa" som hade fina, roligt, trensiga disktrasor och genom vilka man tydligen kan prenumerera på trasor.

dyermaker sa...

Anna> Aha...

Hur trycker ni? Jag har ju en del idéer om vad jag själv skulle vilja trycka! Finns det olika färger på Gekås också?

dyermaker sa...

Olika färger på trasorna, alltså *förtydligar* :)

Anonym sa...

Japp. av de vanliga tunna ligger det 2 blå och 2 gula i samma paket å i paketen med lite tjockare trasor tror jag det är rosa,gul,blå fast jag minns inte hur många av varje.

Märket är GeKås eget.

Anonym sa...

När vi trycker trasor på jobbet använder vi antingen schabloner som vi köper via Panduro eller gör själva i laminerade ark, eller också använder vi jocka skumstämplar som även de kommer från Panduro. Vanlig textilfärg på burk å så målar vi med penslar/stöplar.

När trycket torkat så stryker vi trasorna, inställningen bomull på srykjärnet (ingen ånga), smörpapper ovanpå trasan å stryka i 10 minuter.