onsdag, juli 09, 2008

... i vilken vår hjältinna bildar sig

Humhumhum... nanananaaaa... Jag bildar mig. Det känns riktigt skönt. Jag har för avsikt att tillbringa mina lata sommarlovsdagar med att förkovra mig. Bilda mig. INbilda mig. Utbildning syftar till att lära sig något man kan visa upp, något man kan använda i t ex jobbsammanhang. Examina, behörigheter och kanske rentav lite kunskaper att visa upp papper på. Något som i den bästa av världar lämnar en form av garanti för att jag kanske har vissa insikter i exempelvis min yrkessfär. Något samhällsnyttigt, rentav.

INbildningen gör jag enbart - och enbart - för min egen skull. För att jag vill veta. Vill kunna. Vill förstå. Vill bli förtrogen med. Vill kunna fundera, resonera och kanske rentav diskutera.

Jag var och tog en fika på Fenix idag med vännen, tillika kollegan, Mia. Hojhoj vad det händer grejer, minsann. Hon träffade en bekant på SRF... någon hon känt i många år... och plötsligt... det bara tände till... sa "klick" enligt vad hon själv sa... och nu lever hon själv med sonen och sambon har flyttat ut och hon är nykär och ser så... glad ut. Glad, avslappnad, vacker. Som det kan bli, va'!?

Efter fikat passade jag på att plocka ut euro i uttagsautomaten och köpa lite ägg och tandkräm. En mentorselev från förra läsåret traskade förbi medan jag låste upp min cykel och vi växlade några ord. Jag fick ett infall att kvista inom bibblan på väg hem och lånade på mig några bildande böcker. Nu läser jag. Jag läser med en känsla av brådska. Så många kunskapshål att fylla. Terminologi att lära mig. Att förstå. Sätta i ett sammanhang. Så mycket jag vill veta. NU!

Jag pausade i läsningen för att se lite på teve - Mördare okänd på SVT1 - och stickade lite på det plommonfärgade evighetsprojektet under tiden. Nu har jag serverat mig ett glas rött (KWV Roodeberg) och funderar seriöst på att sätta på något mjukt och tyst på stereon och krypa i säng och läsa. Läsa länge. Länge. (Det blir inget telefonsamtal inatt, så jag passar på att använda tiden till annat som också känns angeläget.)

Jag har gjort en annan sak idag, också. Jag har en blogg till - sedan bara någon dag. Jag har skrivit lite i den. Bara som ett test. Tanken är inte att den ska ersätta den här - utan att den ska vara ett annat forum, så småningom. Eller inte. Kanske är det ingen bra idé. Jag har inte bstämt mig för det än; om det är bra eller inte, alltså.

Ni får ett uppdrag av mig; försök hitta den! Om ni hittar den betyder det att någon obehörig också kan göra det. Den ska inte gå att hitta, men givetvis går det om man ger sig fan på det - och är lite kreativ. Och vet att den finns... Vill ni hjälpa mig, me lovely ones?

14 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är det du bildar dej med då? vad handlar böckerna om?...

Jag letar för fullt efter din andra blogg å kan rapportera att den här bloggen går att söka på via Bloggkoll fast jag fick upp gamla inlägg från innan du stängde bloggen. Jag vet inte om obehöviga kan skriva PMs i gamla inlägg dock...

Anonym sa...

Vidare hittar jag dej på ordning & reda...

Anonym sa...

På MySpace...

Anonym sa...

Metalstorm, Technocrati, någon frågesportstävlingssida (är det du?), Argus, å i ett antal bloggar. Jag hittar även dej som namn på fotografier lite överallt... å det är du på bilderna.

dyermaker sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
dyermaker sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Marsch finns också där, jag hittade någon referens från dej till henne där dessutom.

Anonym sa...

Idéhistoria sånt läste jag ju på Högskolan här, tillsammans med bildningshistoria (fd Idé och Lärdom...)tänk vad mycket skit fok har rapat ur sig å ner på papper inom den "sfären".

Läs gärna Herta Hansons "Alkemi och rasbiologi" den är well... spännande, intressant...

Anonym sa...

Denna kunde nästan varit din... http://penguininbondage.blogspot.com/

Anonym sa...

Fel förresten, intr Marsch utan Muminen är det som du refererar till på Technokrati

dyermaker sa...

Vad konstigt det blev. Fast jag var inloggad RÄTT blev mina inlägg skickade från en i naktiv bloggadress (inte den jag bad om hjälp med, alltså...). Skumt.

dyermaker sa...

För övrigt... "http://penguininbondage.blogspot.com/"
Nej... det är ju inte min. Men jag gillar hur du tänker! :)

Caligula sa...

"Alkemi, romantik och rasbiologi" lät ju läskigt intressant! Tackar & bockar för tipset!

Anonym sa...

BAH! Jag vill också hitta den. HM!

Men, jag antar att jag inte känner dig tillräckligt bra för att kunna för än så länge har jag gått back, så jag nöjer mig med den här mycket fina bloggen. ;o