fredag, augusti 24, 2007

... i vilken vår hjältinna är mild och god igen

Idag hade jag en skön sovmorgon. Allra skönast blev den när Kärleken gått till jobbet och jag kunde sno hans varma täcke. Sommartid fixar jag inte att ha något i mitt påslakan, men så här års börjar nätterna bli svalare och i natt frös jag, faktiskt. Jag gick upp vid halvåtta och innan jag gick till jobbet (börjar kvart i nio på fredagar) hade jag t o m hunnit bädda rent. Efter jobbet (jag slutar kvart över tio... TJOHO!) skyndade jag mig hem, bytte om till träningskläder, powerwalkade till gymmet, körde ett Nautiluspass på 30 minuter och powerwalkade hem igen. Väl hemma gick jag ner till tvättis och slängde i ett par maskiner, gick upp igen och diskade och tog en välbehövlig dusch, gick ner en sväng till tvättis igen, gick upp, städade badrummet, dammtorkade, dammsög och våttorkade golven och just när jag började fundera på vad jag skulle laga för käk tills Kärleken kom hem från jobbet så ringde han och undrade om vi kanske kunde ses på Fenix. Mycket bra idé! Så jag gick dit, träffade en lärarkollega (som verkade vara där på dejt... hihi...) och småpratade ett par minuter och sedan kom Kärleken och vi beställde vårt fika och gick upp på verandan och där satt redan Erika, Steke och Johan och så blev vi sittande nästan en timme och bara kopplade av.












Middagen denna fredag blev lax i paket, med potatis, färsk spenat, tomater, pinjekärnor, oliver, tunt skivade vitlöksklyftor, citronskal, pressad citron, rosmarin, salt och peppar. Och jag... ja, JAG!... gjorde en liten, liten dessert; en jordgubbsmaräng. Söt och frisk på samma gång. Och givetvis smalt och vettigt! Vin till det. Masí Campofiorin. Öl till Kärleken.

Kvällen var solig och ljummen och den jobbiga luftfuktigheten kändes lite mindre... fuktig... så vi tog oss en kvällspromenad runt vår lilla sjö och pratade som vi brukar. Vi mötte en väldigt trevlig kompis till Kärleken, med ett rasande hemskt namn och jag sa till Kärleken - när vi lämnat kompisen - att jag bara känner två personer i hela världen, förutom den här killen. som har det fula, hemska namnet... Och det är en tvättäkta psykopat (utredd) och hans far. Sedan blev jag tveksam... Han kanske var sociopat... eller... hmm... och sedan funderade vi på vad som är skillnaden mellan dessa två storheter. När jag kom hem googlade jag lite, men inte blev jag klokare av det. det verkar vara två benämningar på samma "fenomen"...

Och sedan mestadels soffmys, en sisådärbra Clintanfilm på trean (Absolut makt) och gos. Nu är klockan inte så mycket, men jag ska se om jag/vi kan komma isäng i alla fall. Imorgon förmiddag ska vi åka till Stockholm. Kärlekens band spelar på Harry B. James. Jag har lovat köra hem direkt efter spelningen. Dumt löfte - det blir tungt att köra hela vägen hem på natten/morronkröken, men några av killarna ska vara med på Powermeet'et som är här i byn på söndag... Så jag behöver all sömn jag kan få, känns det som.

Jag skulle så väldigt, väldigt gärna velat att vi, när vi nu ändå ska åka så långt, hade åkt tidigt på morgonen så jag kunde ringt V. för en eftermiddagsdejt på något mysigt fik och/eller promenad. Som det ser ut nu lär vi pricka soundcheck och inga muntrationer alls. DÄM, DÄM och DUBBELDÄM... :-(

Kaffet är avklarat - nu lockar jag med mig Kärleken till sängen, tror jag. För att sova, mind you. Myset är redan avklarat... ;-)

Inga kommentarer: