onsdag, augusti 08, 2007

... i vilken vår hjältinna gör en bra affär












Jag väcktes av åskan imorse. Låg kvar i sängen och blundade och lyssnade på mullret och på regnet som strilade ner på asfalten ute på parkeringen. En sådan där ovanligt mysig morgon. Gick upp, lagade kaffe och kröp tillbaka i sängen en stund med Män som hatar kvinnor. Jag kan inte släppa den ifrån mig - den har fångat mig helt och hållet och jag vill både läsa sakta, sakta och njuta av varje mening och läsa fort, fort så jag får se hur historien utvecklas.

Till slut klev jag upp, kikade ut och konstaterade att regnet nog fick sluta falla innan det blev läge för Rundan. Så jag plockade fram kameran istället och lekte lite med den. Den är min käraste leksak och till viss del ger den mig dessutom utlopp för det där kreativa trycket som hotar att blåsa huvudet av mig endera dagen. Resultatet ser ni här. Måste f ö säga att jag är übernöjd med fotot jag la in igår; det där på en a-sträng. Vad jag ska göra med bilderna? Inte en susning. Inte än. Men jag kommer nog på det.

Bästaste A. har en vacker matta som hon sagt att jag ska få köpa en gång när hon hittat en annan, lite större. Häromdagen när vi pratades vid undrade jag, mest på skoj, om hon hittat någon ersättare än, men det hade hon inte. Så jag tog ett varv på eBay, tradera och Blocket och på Blocket hittade jag en del riktigt vackra och prisvärda mattor vars säljare jag mailade. Framför allt var jag intresserad av en liten matta av okänt ursprung, för 1000 kr, vars säljare visade sig bo i Växjö. Säljaren hade en betydligt större Klardasht också som jag gärna ville ha men den begärde han 3000 för och det kändes som att 4000 är lite i mastigaste laget.
Så i eftermiddags efter Kärlekens jobb åkte vi in för att ta en titt på den. Kärleken ville vinylfynda lite så jag åkte ut till Växjös norra, nybyggda och säkert väldigt exklusiva förorter för att bedriva mattaffärer.

Mycket fin var den lilla och jag undrade lite sådär förstrött om de hade den stora mattan kvar och det hade de ju. Jag sa att jag visserligen var mest intresserad av den lilla men jag kunde ju givetvis titta på den stora (2x3m) när jag ändå var där. Den var helt underbar, precis som jag misstänkt. Så jag låtsades dra på det en stund... och sa att jag iofs skulle kunna köpa bägge om det var så att jag kunde få ett bra pris för dem bägge. Den eleganta kvinnans armband klirrade lite diskret när hon la en hårslinga bakom örat och sa att "jomenvisst - det vore ju en bra idé" varvid jag sa att hon fick ge mig ett pris och så fick vi se vad jag tyckte om det. I mitt stilla sinne tänkte jag att 4000 egentligen var ett riktigt bra pris redan som det var, men visst; en prisreducering på 2-300 kronor är ju alltid käckt. Så när kvinnan efter ett mikroskopiskt kort övervägande sa att "Jaaa, vi sa ju 1000 för den mindre och 3000 för den stora... så... om du får bägge för 3000, blir det bra?". Blir bra!?! Jag slog till direkt! WOHOO! Hon hade fler mattor hon ville sälja (för de passade liksom inte in i deras nya hus... och jag tänkte i mitt stilla sinne att med den rymden, det ljuset och de ytorna hade mattorna varit helt fantastiska...) så jag lovade höra av mig framöver. Den lilla med vackert blommönster som låg i arbetsrummet skulle ligga väldigt fint i vårt sovrum...
(Bilder kommer imorgon när mattorna ligger på plats!)

Kärleken och jag firade våra goda affärer (han gjorde några riktigt bra skivköp!) med att äta thailändsk middag. Eftersom jag tränat och inte hunnit äta nästan något alls så behövde jag inte sitta och ha kaloriångest - inte ens för den friterade glassen. Jag bara njöt!









Och nu ska jag sova! Inget kaffe men garanterat kärlek! ;-)

Inga kommentarer: