onsdag, mars 28, 2007

... i vilken vår hjältinna gör affärer via bulvan

















Så ser den ut. Min nya leksak. Bästaste A. hittade den på nätet (på en akvariesajt..?) och hon säg att det är ett garanterat TOKBRA pris på den. Och eftersom säljaren bor i hennes närområde har hon dessutom lovat att åka och sköta affären åt mig. Det känns jättebra - inte minst med tanke på att hon själv har en Nikon och kan kameran. Kan testa den lite, vet vad hon ska fråga om och vilka svar hon vill ha. Så snart blir det makroplåtning så det stänker om det! För det stora objektivet som står bredvid huset (lägg märke till med vilken elegant nonchalans jag svänger mig med lite fackterminologi här...) är just ett makroobjektiv Tamron 90mm 2,8. Tills jag fått instruktionsboken låtsas jag som att jag vet vad de där nuffrorna betyder. Sedan kommer jag ju att veta. Men så här står det på en fotosajt på nätet: "Det legendariska 90mm Macro - nu med DI-design. Objektivet är specialdesignat för digitala systemkameror. Ett smidigt och lätt teleskopiskt makroobjektiv som ger skarpa bilder med en idealisk bakgrund. Passar perfekt till porträttfotografi, har utmärkta optiska prestanda för både makro- och normalfotografering." Det låter ganska käckt, tycker jag. Ännu käckare låter det att det där objektivet - nytt - kostar som 2/3 av hela paketet jag köper. WOHOO!

Det kändes konstigt idag, på jobbet. Nästan som jag skulle sluta. Lite vemodigt. Men det höll bara i sig tills jag gick ut genom porten och styrde stegen hemåt. Väl ute i den varma vårsolen gick jag med lätta steg och njöt av värmen på ryggen. Nu har jag lagt fram det lilla som ska
packas och ska ägna resten av kvällen åt att pyssla ihop lite bra musikmixer till mp3-spelaren.

Laptopen får följa med. Jag reser bara med handbagage (har redan checkat in, online... himla vettig service!) men har så lite grejer med mig att jag får plats med datorn också. Totalvikt: 6 kg på ryggan. Ja... jag vet... Jag är Drottningen av Lätt Bagage. Det knepiga med packandet är ju de här nya bestämmelserna kring säkerheten. För mig som enbart har handbagage med mig innebär det att jag inte får föra med mig några vätskebehållare (dit räknas även saker som tandkräm, flytande läppglans etc) som rymmer mer än 1 dl. Dessutom får jag inte ha fler dylika behållare än att de tillsammans ryms i en 1-liters återförslutbar plastpåse (GLÖM det - jag tog en vanlig 2-liters plastpåse och förlitar mig till att om det inte duger får jag en 1-liters zipbag på Skavsta*) och så får man bara ha med sig EN sådan plastpåse. Farväl schampoot och spraybalsamet. Farväl min goda Bossparfym. Och regeln gäller oavsett om man ska flyga till Säffle eller Ulan Bator.

Min Jenny fyller 23 år idag! Hon var världens raraste och gladaste och vänaste lilla bebis och sådan har hon fortsatt att vara genom livet, även om hon haft perioder då hon försökt ställa sitt solsken under skäppan...







GRATTIS JENNY!


Och nu är det dags för mig att ta tag i lite praktiska grejer härhemma. Ska koka mig en k
anna Pasión Colombia och börja plocka fram CD-skivor att lägga in i datorn fvb mp3-spelaren.


















Sköt om er och ha en riktigt GLAD och ROLIG och SOLIG och GRILLIG och ÄGGIG PÅSK!




*Och varför i glödheta jag ska flyga från Skavsta är en historia i sig självt, men det är faktiskt snabbaste vägen. Tro mig. Jag har kollat. BILLIGAST dessutom.)



1 kommentar:

Bogie sa...

Väntar med spänning på fortsättning. Hoppas allt är bra med dig o att allt har gått enligt planerna.
HÖR AV DIG!
Sofia (WOW) o Bosse (Bogie)