måndag, december 11, 2006

... i vilken vår hjältinna anmäler sig som frivillig

Men Herre GUD!!? Vad tänkte jag på? När en av idrottslärarna på veckomötet idag undrade vilka av lärarna som ville vara med i julavslutningens dragkamp mot det vinnande elevlaget så vem börjar då veva med armen och häver upp sin stämma och ser röd och ivrig ut? Jag får skylla på en alien hand, eller nåt. Nåväl - nästa torsdag ska jag, tillsammans med fem andra lärare spöa skiten ur det vinnande elevlaget (tjejer, alltså). Det kan mycket väl bli roligt och blir det inte det så har jag hela jullovet på mig att ångra mitt tilltag. Och dessutom - huvudsaken! - så slipper jag vara med i lärarlaget i fopoll... Det är dessutom så att vi, precis som eleverna, ska vara utklädda... Ehmmm...

Det var ett tag sedan jag bloggade nu. Är det bra eller dåligt? Jag vet inte. Det betyder ju inte att jag ändå inte tagit mig tid att samla tankarna ibland. Inte heller innebär det att livet har varit händelselöst på något vis; jag har ju hunnit vara på såväl rockkryssning (lyckad och rolig!) som att ta hand om supertankad Kärlek efter julbord-med-jobbet, söndagsfika med nya "svägerskan & hennes karl, höstens lataste lördag, rockkväll med Kärlekens band och två till och tillhörande efterfest (fast den var så lam att vi gick hem) och filmkväll med jobbet och långa, sköna telefonsamtal med mina barn och hej och hå.

Julklapparna är inköpta också. Till mina två "små" blir det en rund summa pengar till deras körkort och varsin liten symbolisk sak baföratt. De två stora tjejerna får platta, hårda paket i form av böcker och dvd:s. Kärleken två små tvillingflickor och syrrans Fanny (alla tre flickorna är 9½) får små lackaskar från Indiska med små gulliga pryttlar i. Något litet smycke, små glittriga, stenbeströdda anteckningsblock, fina pennor med strasstenar osv. Syrrans två pojkar får en CD med Jojje Wadenius Godda', Godda' (Wiggo) och en tuff t-shirt "For those about to walk..." (Leo).

Sedan blir det inget mer. Jo... Kärleken får en bok; "The Dirt" i den svenska översättningen (nej, han har inte min bloggadress. Än.). Egentligen skulle vi inte köpa något alls till varandra, men jag vet att han försökt få tag på den på bibblan so wtf liksom... That's it. I övrigt blir det ljus och mys och skön musik och god mat (mestadels hemlagad/hembakat) och dryck. Allt ordnat i synnerlig lugn och ro. Jag vägrar verkligen att stressa för att kunna ta det lugnt.

Det känns väldigt konstigt att, som igår, titta ut på innergården och se hur gräsmattan är grön och hur ett par ungar leker i bara jeans och tröjor. Hade det inte varit för de avlövade träden kunde det lika gärna ha varit en fin septembersöndag. Idag var det dock ett elakt bett i vinden och duggregnet kändes som tusen nålar mot kinderna när jag gick ner till affären, efter jobbet. Naturligtvis hade jag glömt vantarna också, vilket jag bittert fick märka av när jag skulle bära hem kassen med lite pastasåsingredienser och en annan kasse med ett snyggt kollegieblock (ska användas som lektionsplaneringsblock under första halvan av vårterminen - det är min fasta punkt i [yrkes]livet och en Betydelsefull Sak att inhandla), en Snoopykalender för 2007 (ifall jag inte hittar en refill till min norska Nemikalender) och en kul kalender till Matilda, med lite sjuka uppdrag som ska utföras under vissa tider på året. Så här beskrevs kalendern inför 2006 (kanske är det samma saker inför 2007, men det kan jag inte kolla upp eftersom den redan är fint inslagen):

"Den här kalendern kommer att förändra ditt liv". En kultkalender som lovar att göra just det. Varje vecka får läsaren ett eller flera uppdrag att utföra.
Det är inte helt ofarligt. Men '...hittills har inga dödsfall noterats bland användarna...' står det i inledningen.
Vecka 1 är en uppvärmningsvecka och man kan välja mellan att sluta äta avocado, sextrakassera sig själv eller vifta på tårna och gå ner ett gram.
Och så ska man fylla i en humörkurva.
Man kan välja mellan Orgasmiskt, Himlastormande, Glad som en lärka, Jo tack bra, Okej Sådär, Sur, Skitsur, Djupt deprimerad eller Självmordsbenägen.
Vecka 2 ska man ljuga patologiskt. Om allt. Precis allt.











(Bilden hittade jag på nätet.)
Vecka 3 ska man sälja en oansenlig sexuell tjänst.
Vecka 9 ska man begå alla sju dödssynderna, vecka 19 förväntas man iscensätta sin egen kidnappning och veckan efter det ska man bedriva en veckas äckelbantning, med hjälp av mördarsniglar, bajskorvar, ludna spindlar och kräk...."

Ja, ni fattar, va'? Och ju mer jag tänker på det, ju mer kommer jag på att jag skulle köpt en till; till väninnan A. Hon hade skrattat sig harmynt och sedan verkligen använt den.

Den påminner mig om en annan bok jag köpte på Designtorget för ett par år sedan: "Uppdraget. Boken som förändrar ditt liv". Den innehåller 189 uppdrag av olika typ och svårighetsgrad. Man ska genomföra ett uppdrag om dagen, bokföra det i boken och sedan se hur saker och ting förändras... Exempel på uppdrag är:

3. Gå till närmaste fik. Spill kaffe på någon som sitter ensam. Bjud på fika.

12. Klappa fem olika hundar under dagen. Lär dig der namn och skriv in dem i din adressbok.

32. Gå till en TV/radioaffär. Vrid upp volymen till max på en stereo och gå därifrån.

58. Gå en hel dag utan att spendera en enda krona.

59. Köp en hamburgare på McDonald's. Gå till Burger King och ät den.

86. Få minst 5 okända människor att ta en bit godis ur din gottpåse.

88. Smyg på en främling. Följ efter en okänd person och spana på vad denne gör och vart han/hon går under minst en timme.

129. Ta kort i en passfotoautomat. Gör de fyra värsta/bästa grimaserna du kan. Skicka utan avsändare i ett kuvert till: Skatteverket, 171 94 Solna

167. Få en bäbis att börja gråta.

Osv osv... ;-)

Och slutligen... Något som då och då gör min dag lite extra lättjefullt svävande och djuplodande tänkvärd. Min och Linus' favorit... Graffarnas graffare: http://www.banksy.co.uk/


Mycket nöje! Själv ska jag fylla på muggen med Blue Java, surfa in på Banksy's sida en stund medan jag väntar på Kärleken som strax kommer hem...

Inga kommentarer: