onsdag, februari 14, 2007

... i vilken vår hjältinna känner sig en smula romantisk














(Vacker...)
Vi har inte pratat så mycket om Alla Hjärtans Dag, Kärleken och jag, utom igår när jag kom hem och det låg små egenhändigt hopknåpade kort till oss från småtjejerna, i brevlådan. Så söta & rara ungar det där!

Jag tänkt ju att jag skulle överraska honom med något, så jag gick omvägen om bokhandeln på väg hem från jobbet, för att köpa ett fint kort att ge honom och så köpte jag "Elling" i överraskningspresent till oss båda. En underbar film som gör en alldeles varm om hjärtat. (Han blev glad!)

Och när jag kom hem stod en stor, mörkt röd ros på köksbordet med ett rart kort till. Så jag blev lite överraskad, jag också! Rosen ska bara få stå någon dag, sedan ska jag torka den, tänkte jag.

Har ni lyssnat på Janis Joplin-plattan som Caroline af Ugglas har släppt? Om inte - gör det! Det hon eventuellt saknar i omfång och finess kompenserar hon med råge genom en ljuvlig känsla och närvaro! Jag köpte plattan i Växjö i lördags och den har gått varm både i stereon och i mp3-spelaren sedan dess!

Hujedamej vad den här veckan går fort. Nu är Jävelonsdagen avklarad och sedan är det bara Trevliga torsdagen innan det är Fin Fredag och helg igen! Jag kallar den Jävelonsdag eftersom den är ruggigt späckad; knappt en rast har jag och de raster jag har är ynkans korta och måste vanligen användas till annat än att sitta och fika, eller äta, på.

Jag har en grupp i SvEng7 som är väldigt splittrade och arbetsovilliga. Låååånga startsträckor är bara förnamnet. Den här veckan ska de avsluta arbetet med "Boken om mig" och för några av dem har det varit motigt värre. Tänk att det ska vara så svårt att skriva om sig själv, trots att de fått en triljard uppslag till olika kapitel och vad de kan innehålla. Så det har mest blivit en massa slammer och tjafs och smågnabb dem emellan. Ända tills dess jag fick den lysande idén att vi kunde lyssna på musik när vi jobbar. Mina kollegor anser detta vara en styggelse - när man studerar ska det vara tyst och lugnt omkring en - men jag brände ihop en hårdrocksplatta med lite klassiker såsom Maiden, Priest, AC/DC, Kiss, Led Zeppelin och liknande och sipåfan; det blev plötsligen ett helt annat arbetsklimat i klassrummet. Musiken diskuterades lite och de jobbade var och en med sitt och eftersom jag inte såpelade så högt var de tvungna att hålla en hyfsat låg ljudnivå för att kunna höra. Det kändes riktigt gott! Så jag ska fortsätta mitt musikpedagogiska experiment ett tag till. Ja, jag blev på så gott humör att jag tänker låta dem göra lite kul multimediapresentationer efter påsk, när diagnoser, prov etc är avklarade. För dessa [mestadels] killar som har det jobbigt med sig själva och med skolarbetet skulle det kunna vara ett lyft att få jobba på ett annat vis än de brukar, och få använda färdigheter som de behärskar långt mycket bättre än exempelvis läsning...

Nu är det sent. Jag borde sova för länge sedan, men jag drar lite växlar på att det snart är lov och då kan jag ju sova ikapp. Vill ju vara vaken när Kärleken kommer hem från jobbet, och sedan blir vi ju sittande och fikar och pratar och kollar lite teve. Myser och trivs med varandra.

Jag har gjort ett utkast. En sorts enkelt fotopyssel, men bilderna ligger i den andra datorn och jag orkar inte hämta dem ikväll. Ska lägga ut det nästa gång istället.

Susstajm! Äntligen...

1 kommentar:

Anonym sa...

en bekant låter de glin är mattelärarassistent åt få höra på musik o det funkar lika bra som hos dig. fast jag tror inte det sjungs om TNT I'm dynamite där inte. :)

och nu glömde jag vad jag skulle säga... det var nåt annat men det är helt borta.