torsdag, juli 26, 2007

... i vilken vår hjältinna vegeterar

Vojne, vilka mellandagar vi har, Kärleken och jag. I tisdags fick vi ju tvätten fixad och igår var det Smulbesök och rep (för Kärlekens del). Men idag... Idag gör vi inget. Bara hänger vid varsin dator (i varsitt rum) och slösurfar. Emellanåt är det någon av oss som reser sig för att laga lite kaffe eller te och för att pussa lite på varandra. Sedan återgår vi till att göra inget alls. Eller, som jag, sova middag. Skönt, men slött.

Igår var jag förresten och handlade lite mat. Ja, det gjorde jag ju faktiskt. Hela Emmaboda är fullt av jättesöta små emosar, med kajal och svårmod i blick, som driver omkring och äter banan och bär på små nudelpaket. Det är dags för den årliga - och möjligen sista? - Rasslebygdsfestivalen a k a Emmabodafestivalen. På lördag spelar Oholics, som är kompisar till Lillmysen. Han hade tänkt komma och kolla dem, men han ångrade sig när han fick veta att vi inte skulle vara hemma.

Well, well... Framåt kvällen måste vi nog ändå komma igång lite. Diska, fixa middag och packa lite inför resan norröver. Eller åt nordväst om vi nu ska vara petiga. Och det ska vi. Sarpsborg först (Kärleken & bandet har gig där) och på lördag vidare till Årjäng (där mina föräldrar har fritidshus) via Oslo där vi ska strosa och fika med Jenny, som möter upp redan i Sarpsborg. Det ska bli kul att se hur, och var, hon bor! Inte minst nu när hon deklarerat att hon nog (efter snart 4 år) tänker permanenta sitt Norgeboende och skriva sig där.

Ja, det blir säkert kul att träffa mina föräldrar också, förstås. De är rara och snälla och menar alltid väl. Att vi sedan inte har så mycket gemensamt (gäller nog mest mig och min mor, iofs) är en annan femma.













Åh, vad jag plötsligt blev sugen på en sådan här godsak: en jordgubbscheesecake med vispgrädde, som jag avnjöt på Öland, midsommardagen. Eller kanske ljummen kladdkaka med lättsmält vaniljglass. Ja, t o m en macka med rinnande honung på skulle kännas som en bit av himmelriket!

Inte för att jag brukar äta sådant - annat än vid synnerligen speciella tillfällen - utan troligen för att jag satt mig själv på ett par dagars totalt undantag; bara pulvershake, bortsett från en tallrik havregrynsgröt med minimjölk till frukost. Det gick inget vidare med mina sunda kostföresatser på Burg Herzbergresan. Men det var ju egentligen väntat. Även biodynamisk, makrobiotisk vegomat kom med en massa fett som smakbärare. För att då inte tala om diverse wurstar med pommes frites. Och alpchoklad. Och öl och goda drinkar på Bacardi Coco och ananas/kokosjuice. Och whisky.

Är det bara jag som äter mer - eller snarare mer urskillningslöst - när jag fryser och är trött? Nåväl - idag är det dag 2 och det funkar fint. Jag är faktiskt inte alls hungrig, men det är däremot väldigt tråkigt att inte äta. I morgon ska jag köra pulver halva dagen när vi ändå är på resande fot; resten av helgen får det bli vanligt käk. I små mängder. När vi kommer hem får jag se. Detta är ju verkligen ingen väg till varaktig viktminskning utan bara avsett som en kickstart att komma igång med mina vanliga, sunda rutiner igen.

Nu ska jag laga oss varsin mugg te. Kaffesuget blir mindre, har jag märkt, när jag inte mår bra (huvudvärken är kvar och jag har inte feber, men lite förhöjd kroppstemperatur). Det får bli Earl Grey med lite mjölk och ett par tsk socker (ack... Ve mig syndare...) till mig.

Ha en skön helg, önskar eders högst förbundna...


















... Magdigliani.

Inga kommentarer: