måndag, december 24, 2007

... i vilken vår hjältinna lägger upp fötterna


















Fotpallen som hör till sköna läsfåtöljen är helt underbar att lägga upp trötta fötter på. Mina fötter är jättetrötta idag. Inte för att promenaden runt ER-sjön var särskilt ansträngande (men däremot välbehövlig för att julmaten skulle sjunka ner såpass att jag kunde andas fritt igen) eller att jag stått vid spisen mer än en halvtimme totalt, idag. Jag är bara... trött, typ.

Så här sitter jag nu och vilar mina fötter (och ben) och tänker på att "måste"-delen av julen är över. Önskematen var god och nu har jag/vi ätit av den. Paketen är utdelade och mottagna (jag fick bara fina och mycket uppskattade klappar!). Kaffet är drucket, liksom glöggen (det finns vaniljglögg kvar om andan skulle falla på), lussebullarna ätna och jag har pratat mycket med frånvarande barn i telefon (vilket iofs är enbart lustbetonat) och närvarande barn ansikte mot ansikte.

















Nu återstår tretton dagar av mitt jullov och de ska användas mycket väl. Redan imorgon ska jag ta mig en snuskigt lång och utmattande promenad. Och på torsdag öppnar gymmet igen och då ska jag hänga på låset. Min träning har - milt sagt - varit sporadisk de senaste två månaderna och det har inte varit bra för mitt välmående. Men jag har liksom inte haft någon riktig geist (det har jag fortfarande inte, men jag vet att det blir bättre om jag tar upp träningen) och dessutom blev det lite väl långa jobbdagar på slutet.

Annat jag ska ägna mig åt under lovet är läsning. Jag har några mycket bra böcker som ligger och liksom bara väntar på mig. De ska läsas lugnt, med omsorg, eftertanke och varma tekannor.

Och så ska jag sticka. Det är vilsamt. Snudd på meditativt.

Jag hade lite planer på att kanske göra ett par jobbrelaterade saker också (som att fixa min tredje PIM-stjärna och göra lite finlirsplanering). Men... orka. Typ. Jobba ska jag göra sedan. Inte nu.

Inga kommentarer: